Artisten Demi Lovato flirtar med Twitter-följarna

[dagens musiktips]

Det verkar som om man ska vända sig till musiken för att hitta nya sätt att arbeta med sociala medier och marknadsföring. Jag har tidigare skrivit om Aviciis experiment där han bjöd in sina fans att skapa en låt, nu är det artisten Demi Lovato som lattjar med sina vänner på Twitter.

Skärmavbild 2013-03-04 kl. 21.20.58

Häromdagen bjöd hon via Twitter in fansen att ”låsa upp” en så kallad lyrics video till hennes låt Heart Attack. Allt började med en tweet.

original_tweet

Uppmaningen ledde till en sajt unlockheartattack.com där orden till videon kom fram allt eftersom någon twittrade iväg just det ordet.

luckor_demi

När alla orden var framtwitttrade kunde man se hur många som hade twittrat varje ord, se nedan där ordet Glow har twittrats av 3.500 användare.

demi_word_tweets

Och som en extra metafeature innehöll videon hashtags som hennes Twitterföljare tidigare har fått att trenda – en ”trend” på Twitter skapas när ett större antal twittrare använder samma hashtagg så att den blir synlig på Twitter, det finns såväl lokala trender på ett visst språk som globala trender. När ett ord ”trendar” blir det med andra ord synligt för alla, så ur ett marknadsföringsperspektiv vill man gärna uppnå det…

trends_demi_videoklipp

Jag kan, som vanligt, ha helt fel men nog verkar det ändå som att de som lägger ner själ och hjärta på att skapa sin egen kanal på Twitter får väldigt mycket tillbaka. Det är nog ingen slump att Demi har drygt tolv miljoner följare på Twitter. Hon bjuder dem på något, om än på en metanivå, och de känner sig sedda och delaktiga i hennes verk. Visst kan man argumentera för att hennes ”produkt” är väldigt intressant, men å andra sidan behöver du inte tolv miljoner följare för att börja utnyttja att det faktiskt finns en direktkanal till dina kunder. Det känns dumt att inte försöka i alla fall, eller vad tycker du?

/ @jmjobring

Tipstack till Mashable som skrev om detta i fredags.

Det här är inlägg 41 i mitt försök att blogga 100 dagar i rad tillsammans med ett gäng andra bloggare i Sverige under taggen #blogg100. Läs mer här.

[dagens musiktips] är förstås Demi Lovato, men eftersom låten Heart Attack inte finns på Spotify ännu får du hålla till godo med hennes All Night Long som hon gjorde med Missy Elliot och Timbaland år 2011. Den låten finns nu alltså på Spotifylistan för denna blogg som idag innehåller 41 låtar, snart 100 hoppas jag: Social maskommunikation #blogg100.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *