Sök källan på Pinterest

[dagens musiktips]

Jag är ingen direkt flitig användare av Pinterest, men upptäckte häromdagen en ny feature som jag tycker det är konstigt att jag aldrig har läst om. Och då kanske detsamma gäller för dig, så jag delar med mig av den här.

Pinterest är kort sammanfattat en plattform där du kan lägga upp (pinna) bilder du hittar på webben, läs mer om den på Wikipedia här. Om du säljer mode eller möbler och inredningsgrejor över nätet är Pinterest ofta en väldigt användbar social plattform, helst om du vänder dig till en kvinnlig publik. I USA är nämligen 80 % av användarna kvinnor, och troligen ser det ungefär likadant ut här i Sverige.

Och nu till min lilla upptäckt – om du då har en sajt och vill börja kolla om någon delar dina bilder på Pinterest kan du enkelt göra det genom att skriva in sajtens adress efter ordet ”source” på Pinterest. Testa till exempel http://pinterest.com/source/vk.se och du får upp allt som har pinnats/delats från sajten vk.se.

Skärmavbild 2013-04-13 kl. 21.12.17

Eller http://pinterest.com/source/eoe-glasses.com/ och du ser allt från Umeåföretaget E&E Glasses. Jo, de säljer glasögon…

Skärmavbild 2013-04-13 kl. 21.16.31

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tyckte faktiskt att den här funktionen var rätt smart. Till exempel kan du som sajtägare snabbt se vad som är pinnat från din sajt och gilla det, men kanske också leta upp den som har pinnat det och följa vederbörande. Är det en ”storpinnare” skulle jag också ha kontaktat hen på Facebook – de allra flesta har ju kopplat ihop Pinterest med sin Facebook, du ser en liten Facebook logga vid profilen där du har Facebook-adressen – och inleda en konversation, kanske bjuda på något varuprov eller liknande. Helt enkelt uppmuntra dina ambassadörer. Pinna på!

/ @jmjobring

Det här är inlägg 81 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

1 kommentarer

  1. Pingback: Pinterest börjar med ”sponsrade pins” | Social masskommunikation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *