Orättvisa bussbiljettpriser

Länstrafiken höjer rabattkortet för oss pensionärer från 1 augusti med 47%. Till råga på allt så höjs åldersgränsen från 65 still 67 år. Kostnaden ökar från 550 kr (ifjol 500 kr) till 810 kronor.

lanstrafik

Det betyder ju faktiskt att jag som har seniorkort och är 66 år får en höjning på 100 %-200% beroende på hur mycket jag reser då inte Seniorkortet längre gäller .

Men Länstrafiken går ut med info om att man sänkt priserna genom att ge 25% rabatt på enkelbiljetter. EN resa kostar där bara 199 kr. Om jag skulle åka till stugan i fjällen så blir det 398 kr tor.

Jag har också ett klippkort på SL i Stockholm. Där gäller 65 årsgränsen men också för de som är förtidspensionerade. Där får en pensionär köpa 16 klippsremsan för 110 kronor mot 200 kr för fullt pris. Alltså 45% rabatt. En månadsbiljett kostar för mig som pensionär 490 kr i Stockholm.

Att regeringen bestraffar oss pensionärer med högre skatter och högre avgifter vet vi. Vi får inga ”jobbskatteavdrag” eller kan utnyttja Rut eller Rot då det ska dras emot avdragen ”skatt”.

Nu ska tydligen Länstrafikens drabba oss pensionärer kraftigt igen. Jag förlorar möjligheten till att köpa Seniorbiljetten som jag haft i 1 år!

Det är inte med tanke om miljön som man nu höjer priserna. För egen del så kommer jag att lämna tillbaka Seniorkortet den 1 augusti om Länstrafiken står fast vid den här odemokratiska reformen mot oss pensionärer. De 810 kronor som månadspriset kostar kommer istället att hamna i bensintanken i fortsättningen!

Och fler med mig tvingas till detta!

 Kampen mot oss pensionärer tar sig olika former!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *