Lurendrejeri modell (c)

Maria Kristoffersson skriver på sin vk-blogg lovord om privat företagande som övertagit offentlig verksamhet. Jag kommenterade hennes inlägg på hennes blogg men hon raderade det.

 

Jag läste i hennes blogg bla: om företagaren som skulle ”dela ut den del av vinsten som motsvarade vår lönesänkning, totalt 850 000 kronor.” Istället för att ta ut lön.

 

Och jag undrade då: Om man tar ut vinster istället för lön i företaget så betalar ju inte företagaren arbetsgivaravgifter. Om inte staten får in skatt och arbetsgivaravgift – hur ska vi då kunna driva välfärden?

 

Är det på det sättet som centerpartister tänker sig att privata ska överta välfärdsverksamhet – då blir vi alla lurade på inkomster för staten och kommunen!

 

För om man tar ut lön så får kommunen in kommunalskatt. I exemplet som Maria K. tog upp så förlorade kommunen drygt 200 tusen kronor. Dessutom så förlorade staten inkomster. OCH den enskilde gick miste om underlag för framtida pension!

 

En tredubbel förlust alltså:

  • Förlust för staten – arbetsgivaravgifter
  • Förlust för kommunen – kommunalskatt
  • Förlust för den enskilde – pension

 

Centerpartiets och SD-Alliansen ivrande om ”privata alternativ” är inget annat än ett lurendrejeri av stora mått!  Vad ska kommuner driva verksamhet med om ingen betalar skatt?

Kommuner och Landsting är bättre skickade att driva vård, skola och omsorg! Då försvinner inga pengar i ”tomma intet” eller utomlands.

När jag gick i skolan var betyget C det sämsta betyget – underkänt.

Underkänt för (c) är mitt betyg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *