Klokt att stänga Bromma flygplats!

Alliansen ville ta bort gränsen för hur många starter och landningar som får göras på Bromma. För dom skiter i miljön.
Flygplatsen som ligger inträngd mellan villaområdena skulle bli den enda flygplats i Sverige som inte har några krav för hur mycket flyget får bullra. 80 procent av Brommaborna störs redan av flyget.
Men Swedavia, som driver Bromma, räkna med en fördubbling av antalet passagerare, tunga plan och 200 starter och landningar varje dygn, eller totalt 80 000 varje år fram till år 2038.

 

Några av oss minns också Kälvestaolyckan 1977 då ett plan under inflygning till Bromma störtade i ett bostadsområde och alla 22 ombord omkom.Om inte piloten lyckats styra planet mot en parkeringsplats hade kraschen fått än större konsekvenser.
Buller, utsläpp och farliga inflygningar hör inte hemma över tättbebyggda områden.
Det är inte konstigt att Stockholmsmoderaterna talat tyst om utbyggnadsplanerna.
Flygplatsen skulle passa mycket bättre som bostadsområde för tusentals bostadslösastockholmare.

Sen är det märkligt att Västerbottningar argumenterar för att Bromma ska vara kvar. Arlanda och Skavsta finns ju i Stockholmsområdet.Malmö Aviation kan lika väl landa där.  Långt ifrån nära bebyggelse. Att för oss som ibland flyger att  ta oss från Bromma eller Arlanda är ju en tidsskillnad som inte har någon reell betydelse.

Lägger man ner Bromma så kan ca 50000 bostäder o kanske 10000 arbetsplatser byggas där. När moderaterna yrar om att det skulle bli katastrof om Bromma läggs ner kör de bara den gamla skrämsellinjen! Att tänka på miljön – det gör dom inte!

Låt oss slippa att ett till flygplan störtar i Bromma!

1 kommentarer

  1. Tystnaden är en bristvara liksom den rena luften men jakten på tillgänglighet och kostnadseffektivitet bländar sinnen på våra artfränder på högerkanten. Priset på bekvämligheten är överkonsumtion, miljöförstörelse och krigföring för de sista naturresurserna. Det ser vi varje dag, men den fria ordens press som ägs av dem som förleder oss i spelet med lögner av komfort och frihet, säger inte hela sanning. Som tur nya tider är här och nytt folk har kommit i styrande av Sverige in i framtiden. Våra barn är mer medvetna och frivilliga att göra något för närmiljön och världen, så vi kan satsa på att förändra när vi kan och det är nu. Vår egen Umeå Airport är den största miljöförstörande faktor som jag har upplevt i Umeå sedan jag kom hit för 30 år sedan. Den ska stängas också i en nära framtid och vår ansvar är att planera för det, det ska våra barn tacka oss för. OL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *