Henrik Arnstad, vem är det?

Statsminister Löfvens rådgivare när det gäller frågor om rasism och fascism heter Henrik Arnstad. Han lyckades göra sig känd, eller kanske snarare misskänd, i en vidare krets när han deltog i en TV-debatt som Sverige och Danmark samsände i höstas. Debatten handlade om flyktingkrisen och hur man bäst kunde hantera den. Politiker, journalister m fl deltog.

Arnstad talade likt en Maranatapredikant på både in- och utandning. Den danske såväl som den svenska programledaren såg lätt förskräckt ut och försökte bryta in, men Arnstad lät sig inte hejdas i första taget. Han avbröt andra deltagare, hade svårt att lyssna på deras argument och ännu svårare att lämna ifrån sig ordet. Hur tänkte SvT när de bjöd in honom?

Så låt oss titta litet närmare på vem Henrik Arnstad är! Medierna beskriver honom som författare, expert och historiker. Arnstad själv hävdade länge på sin blogg, i sitt CV och i andra sammanhang att han hade avlagt en ”kandidatexamen i historia”. Efter tre år tvingades han dock i Robert Aschbergs radioprogram erkänna att han inte hade någon examen i historia.

Arnstad anser t ex att det finns skäl att fundera över varför Sagan om Ringen med sin blandning av  ”fascistisk och auktoritärt konservativ ideologi” är så populär. Han anser också att det är mer troligt att en nazist utför ett terrorattentat i Sverige än att någon av de IS-krigare som lyckats ta sig in i landet gör det. Sveriges demokratiska ungdom är en av hans främsta måltavlor liksom SD.

Han har gjort sitt eget fascistindex där Sverige hamnar som nr 6 på listan. Politiskt mål nu är att bli nr 5. När en moské i Eskilstuna började brinna sa han att det var SD:s fel trots att ingen utredning hunnit göras. Statsminister Löfven åkte genast till Eskilstuna (var det möjligen på Arnstads inrådan som Löfven inte åkte till IKEA efter morden där?). Polisen kom så småningom fram till att moskébranden var en olyckshändelse orsakad av barns lek med eld.

När Lars Vilks blir beskjuten är det enligt Arnstad också högerextremisters fel och han har hävdat att SD är Sveriges mest aktiva terrororganisation, skattefinansierad dessutom. Han ser ofta tecken på nazism, fascism och rasism i vårt samhälle och klistrar invektiv som rasist eller fascist på allt och alla som inte följer i hans ledband.

Danmark är enligt Arnstad en ”förbrytarstat vars soldater mördat oskyldiga muslimer i Irak. Den danske statsministern Anders Fogh Rasmussen är en krigsförbrytare, som borde åtalas inför Internationella brottmålsdomstolen. Om någon dansk rasisttecknare mördas ligger ansvaret främst hos den danska statsledningen, Jyllandsposten och rasisttecknarna själva.”

Följande hittade jag om Arnstad på http://ledarsidorna.se/2015/06/fenomenet-arnstad/:

”Fenomenet Arnstad förbryllar. Jag har idag endast påträffat en docent i historia som tycker som han och inte en enda professor som tycker att hans arbeten håller en rimlig kvalitet. Trots de stora, bekräftade, akademiska bristerna har regeringen Löfven och stora delar av den socialdemokratiska riksdagsgruppen gjort Arnstads teorier och retorik till sin.

I den akademiska kontexten har han ”……blivit så sågad av högt meriterade forskare så den torde anses förlorad för honom. Kanske är det därför han gav sig ut på den samhällspolitiska arenan istället – där är kompetenskraven och bildningsnivån rent generellt lägre än i den akademiska kontexten.”

”Henrik Arnstad uppfyller alla kriterier för att erhålla den absolut lägsta klassificeringen av källors trovärdighet om jag nu skall använda mig av underrättelsetjänstens reglemente. Ett reglemente som används internationellt och är gångbart i de flesta ärenden. Även civilt.” ” Istället för fakta har debatten kretsat kring dogmer samt myter och Henrik Arnstad är en av de som bär en tung skuld för detta.”

Vad säger det om regeringen när Löfven använder den kontroversielle vänsterjournalisten Arnstad som expert och källa, en person som bl a ljugit om sin examen?

http://ledarsidorna.se/

http://fnordspotting.blogspot.se/

4 kommentarer

  1. Han är smart Henrik. Jag tror att han har förstått vad regeringen vill ha, och så har han gett dem det. Det handlar nog inte om forskning, utan om dagsfärsk politisk korrekthet. Dock kan det snart blåsa andra vindar. Vem blir förvånad om han byter sida som vår regering.
    Som en vis man en gång sa: det är som förkylning, det går över.

    • Är det någon som saknar en annan ” expert på rasism ”- Mona Sahlin? Nu är hon vingklippt, förhoppningsvis för resten av sitt verksamma liv! Det blev väl för mycket för t om Löven. Henrik är i mycket lik henne, samma arrogans och tvärsäkra uttalanden helt utan faktaunderlag. En käft som rör sig helt automatiskt och ut bubblar förvrängningar av fakta, rena lögner och sarkastiska påhopp få fienden ( de som han kallar rasister eller nazister ) Vi klarar oss utan dessa lögnare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *