Lööfs beundran för Soros

Många av oss har hört talas om George Soros, men få av oss vet särskilt mycket om honom. Globalisten Soros, nyligen utnämnd till ”Årets person” av Financial Times, är idag 88 år, judisk miljardär och en av de största ekonomiska aktörerna på den globala arenan. Han har bl a finansierat telefonappar som varnar illegala invandrare, deras kompisar och advokater när amerikanska tull- och immigrationsmyndigheten försöker få tag i dem, byggt hemsidor och tagit fram handböcker riktade till afrikaner och araber som söker ett bättre liv i Europa.

På senare år har Soros ingått partnerskap med kreditkortsjätten MasterCard, som sedan en längre tid driver utvecklingsprojektet Master Card Foundation. De har skapat en gemensam plattform, Humanity Ventures. I sin gemensamma pressrelease skrev MasterCard och George Soros:

-Humanity Ventures är avsett att tjäna pengar för att stimulera till investeringar av andra finansiärer.

 Via sina Open Society Foundations har Soros själv finansierat olika politiska projekt. Soros vinster ifrån projekten med humanriskkapital kan sedan användas för att finansiera migrantströmmarna från tredje världen till väst, vilket är i linje med Soros och Humanity Ventures intentioner. Idag erkänner ’filantropen’ Soros att han tjänar pengar på migrantströmmarna.

Soros har också gjort sig en enorm förmögenhet genom valutaspekulation, något som orsakat svåra ekonomiska kriser i flera länder och katastrofala konsekvenser för miljontals enskilda. I Sverige är han antagligen mest känd för sin spekulation i derivatpapper 1992, vilket innebar att han satsade stora summor på att kronan skulle falla. Detta ledde till en kedjereaktion, där många stora företag växlade sina svenska pengar till andra valutor för att skydda sig mot det kommande kronraset. Många av oss kommer kanske ihåg att Riksbanken plötsligt höjde styrräntan till 500%, en tillfällig, desperat åtgärd i hopp om att försvara kronan från fortsatta spekulationer.

Men valutaspekulationen fortsatte och kronan förlorade stort mot D-marken (25%) och dollarn (40%). Det ökade svenska bankers utlandsskulder medan de som spekulerat i kronans nedgång kunde skratta hela vägen till banken. Skattebetalarna drabbades mycket höga kostnader, arbetslösheten ökade och 2 000 finansbolag gick i konkurs. Den ”gode” Soros å sin sida anser att hans valutaspekulationer gör länderna en tjänst genom att peka på svagheter i deras penningsystem.

Efterverkningarna av denna frammanade finanskris blev i Sverige en stor ekonomiska börda för skattebetalarna, en permanent höjd arbetslöshet och över 2 000 finansbolag i konkurs. Antagligen anser Soros att ändamålen helgar medlen, eftersom han rättfärdigar sina vinstgivande spekulationer med att han gjort de ruinerade länderna och dess invånare en tjänst genom att utnyttja ”svagheter i deras penningsystem” och därigenom berikat sig själv – en reverserad form av godhet.

1992 spekulerade han också i det brittiska pundets nedgång och Bank of England, som kontrollerades av familjen Rothschild, tvingades devalvera pundet. Soros tjänade mer än 7 miljarder kronor på den affären! Notan för det kalaset fick skattebetalarna i Storbritannien betala. 1997 utsattes också Malaysias och Thailands ekonomiska system (Asienkrisen) för hans hänsynslösa valutaspekulation, vilket nästan totalförstörde deras ekonomier och orsakade svält i vissa områden. Även den senaste finanskrisen (2008), som drabbade främst USA och EU, orsakades av ohämmad derivathandel. Krisen innebar astronomiska summor till Soros Quantumfond. Dessutom har han t ex finansierat proteströrelsen ”Ockupera Wall Street”, vars syfte var att skada USA:s ekonomi.

I en intervju med tidningen The Australian kommenterade George Soros den globala krisen så här:

-Finanskrisen i världen var stimulerande och på ett sätt kulmen av mitt livs arbete.

Den enes nöd, den andres bröd. De som beundrar honom anser förmodligen att ändamålen helgar medlen. Uppenbarligen anser Soros också det, eftersom han rättfärdigar sina vinstgivande spekulationer med att han gjort de ekonomiskt drabbade länderna och dess invånare en tjänst genom att inte bara ”peka på” utan hänsynslöst utnyttja ”svagheter i deras penningsystem” för att därigenom berika sig själv – en reverserad form av godhet.

I år spekulerade Soros Fund Management också mot flygbolaget Norwegian, vars aktier i flera år varit en av de mest blankade aktierna på de nordiska börserna. Spekulationen misslyckades och Soros förlorade ca 40% på en dag till följd av denna spekulation.

På senare tid har hans namn dykt upp i Annie Lööfs kommentarer bl a på Instagram. Hon hyllar öppet Soros för att han är ”En modig person som gör mycket gott”, ochen person som hon gärna skulle vilja ha en personlig relation till.

I samband med att Soros fick utmärkelsen ”Årets person” skrev Lööf på Twitter:

-George Soros försvarar den liberala demokratin, står upp för öppenheten, toleransen, yttrande- och mediefriheten. I den värld vi nu lever i där många av dessa värden utmanas – inte minst i hans hemland Ungern – är utmärkelsen helt rätt.

Lööf missar sällan chansen att tala om värderingar, men Soros samarbete med nazister under andra världskriget för att konfiskera judisk egendom och skadliga valutaspekulationer mot svenska kronan och andra valutor under 90-talet tycks inte bekymra Lööf. Tvärtom ser hon upp till Soros och önskar sig en personlig relation med honom. SD, som inte samarbetat med nazisterna för att konfiskera judisk egendom eller skadat vår ekonomi genom valutaspekulationer, kan hon däremot  inte ens tänka sig att samtala med p g a ”deras nazistiska rötter”. Hur tänker hon?

Sist men inte minst, ska Sverige styras av politiker som hellre samtalar och umgås med medlemmar i Bilderberggruppen, en lobbygrupp bestående av personer ur den internationella ekonomiska makteliten vars mål är att avskaffa nationellt självbestämmande och införa globala icke demokratiska beslutsmekanismer?  Eller av medlemmar i Trilaterala Kommissionen, en global privat elitorganisation, som media saknar all insyn i och ”vars syfte är att bakom kulisserna påverka och därmed styra de beslut som regeringar tar”? Hur socialliberalt och demokratiskt är det?

Nej, som svensk, skattebetalare och väljare kräver jag att Sverige ska styras av de företrädare som svenska folket valt i demokratiska val och som har landets bästa för ögonen och inte bara sin egen makt och karriär.

1 kommentarer

  1. En sten har ramlat när från mitt hjärta. Äntligen skriver ni om Soros Inte som filantrop. Jag har följ honom några år, läst boken ” Ö a Soros” Vet att han vill förstöra Europa framförallt Ungern. All negativ kritik härstammar från honom. Han är spindelnät Över hela världen. Det skall inte ekonomiska inflytande avgöra hur världen fungera.
    Tack, hoppas det försvinner inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *