Taggen #umeå på Instagram växer snabbt – häng på!

[dagens musiktips]

Instagram är en mobilapp för bilddelning och i sig en egen social plattform. Jag har skrivit en hel del om Instagram, bland annat om att det var sommarens vinnare, jag skrev om det som ett verktyg för platsmarknadsföraren i januari i år samt att stormen Sandy gjorde stort avtryck på Instagram. Jag skrev även om ”Carinaro” som är en av de i Umeå som har absolut flest följare, hon delar dessutom med sig generöst av en mängd fototips, läs mer om Carinaro här!

Den allmänna känslan är att många ungdomar idag inte uppdaterar sitt Facebook-konto utan håller koll där och snarare uppdaterar sitt Instagram-flöde. Men just det är förstås väldigt svårt att få fram statistik på. Något som är tydligt är dock att ordet ”Umeå” taggas ofta på Instagram idag.

Mellan den 9 april och morgonen den 17 april tillkom 1.015 bilder. Alltså drygt 1.000 bilder på en vecka vilket gör cirka 145 bilder om dagen. Just idag den 17 april har det sedan jag tog dumpen nedan i morse klockan 10 då det var 40.962 bilder stigit till 41.079 bilder nu ikväll kl 20.30. Det blir alltså 117 bilder under den tiden, och mest troligt tillkommer det fler bilder på kvällar och helger när folk har tid att uppdatera.

#umea_39_9april#umea_40_17april

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, och det är svårt att relatera antal bilder utan att ha så mycket att jämföra med, men nog tror jag att Instagram idag är en intressant del av mixen av sociala medier som företagen bör hålla koll på.

I många fall är Instagram dessutom en fin plattform för att involvera medarbetarna att dela med sig av sin arbetsvardag – de får reflektera över sin verksamhet och kan känna att de blir uppmärksammade, t ex genom att lägga upp flödet på intranätet, och det ökar förståelsen för att företaget ska använda sociala medier. Sedan kan man ur Instagram-flödet välja ut bilder att lägga på sin Facebook-sida för en större publik, och samtidigt får man följare på sitt Instagram-konto. Helt enkelt en enkel kanal att addera till kommunikationsmixen. Idag.

/ @jmjobring

Det här är inlägg 85 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *