Avhopp från centerpartiet

 

Artisten Alexander Bard var med om att arbeta fram Centerpartiets idéprogram En hållbar framtid som antogs 2013. Enligt DN.

Men nu lämnar han partiet.

Bard säger: – Beslutet har vuxit fram under en längre tid. Men Centerkvinnornas utspel om att den svenska sexköpslagen ska gälla utomlands som de publicerade i en debattartikel i Svenska Dagbladet blev droppen. Jag kan inte på något sätt bli associerad med ett parti som skriver så dåliga debattartiklar, säger Alexander Bard.– Centerpartiet kommer att dö, jag ser ingen framtid för det. Partiet kan inte ena sekunden säga att man är för frihet och samtidigt driva en politik mot frihet. Jag är gärna råttan som lämnar skeppet först.

Alexander Bard sade upp sitt medlemskap i Centern på tisdagen.

 

Enligt Expressen säger Bard:  att ”han tycker att Centerpartiets politik allt mer liknar ”en dålig kopia av moderaterna”, och att man helt övergivit sin frihetliga linje.

– Det visade sig bland annat när man skrotade partiprogrammet. Man borde aldrig tagit tillbaka det. Varför ska man annars rösta på dem? Det finns inget som sticker ut längre!”

Samtidigt säger en ledande centerpartist i Uppsala – Stefan Hanna – att han ”inte har någon kommentar” till om han har förtroende för Annie Lööf.

 

Centerpartiets kommunalråd i Sveriges fjärde kommun har varken tid, ork eller lust att engagera sig i den nationella politiken, och han kan heller inte uttrycka sitt stöd för sin partiledare.

 

Man undrar hur länge Annie Lööf kan sitta kvar?

Hon  verkar då inte ha någon kraft att få förtroende för centern!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *