Börja om från början, börja om på nytt

Anna Kinberg Batra intervjuades förra veckan i Svt:s morgonsoffa. En hel kvart fick hon på sig att tala om hur hon vill komma till rätta med den härdsmälta invandringen och den havererade integrationspolitiken utvecklats till. Ändå misslyckades hon kapitalt med att presentera något nytt och förtroendeingivande. ”Vi har inget val annat än att hjälpa varandra när vi möter sådana här utmaningar” förklarar hon när det gäller migration och integration. Vem vill rösta på politiker som inte har några val eller inte förmår skapa nya alternativ?

AKB upprepade ett antal floskler som hon och Alliansens partiledare liksom övr medlemmar i 7-klövern presenterat under minst 2 mandatperioder. Hon vill bl a skärpa lagstiftningen för människosmugglarna. Vem vill inte det, men idag använder man inte ens den lagstiftning som faktiskt finns. Hur kan det t ex komma sig att mördaren som erkänt morden på IKEA i Västerås överhuvudtaget finns kvar i Sverige? Han fick avslag på den asylansökan han gjorde 2013 och skulle då omedelbart utvisas. Han fick avslag även på den asylansökan han gjorde i år och skulle omedelbart utvisas till Italien, där han har uppehållstillstånd. Hur har han kunnat uppehålla sig här så länge som papperslös när han skulle utvisas omedelbart redan efter första beslutet om avvisning? Varför ser inte Migrationsverket och polisen till att beslut genomförs? Hur många papperslösa invandrare gömmer sig egentligen i Sverige idag?

Kontrollförlusten över invandringen och starten på välfärdssamhällets totala systemkollaps närmar sig med stormsteg. Allt medan 7-klövern och valda delar av media viftar med rasistkortet så fort någon har systemkritik på invandringspolitiken. Dagens politiska elit är svag, blek, rädd och idéfattig och saknar styrka, handlingskraft, nytänkande och mod. Är det för att de är ’karriärpolitiker’ som endast klarar av förvalta och administrera makten? Vi behöver ledare och verkligt ledarskap, inte förvaltare och administratörer. Och vi behöver politiker som klarar av att inse och erkänna att mer av samma inte duger. Prat i kvadrat fungerar inte. Det gäller att leverera också.

Politikerna tycks ha glömt att de är valda och betalda av oss väljare. Varför lyssnar de inte på oss? En majoritet av oss är inte rasister men enl Sifo maj 2015 är vi klart och tydligt missnöjda med invandringspolitiken. Redan i maj 2013 konstaterade SCB att två tredjedelar av oss krävde en striktare invandringspolitik. Varför tog makteliten inte till sig det?

Man behöver inte ens vara normalbegåvad för att förstå att integrationen absolut inte fungerar med dagens volymer. Folk sitter sysslolösa och bidragsberoende på förläggningar, många av dem är traumatiserade och behöver hjälp, allt medan många kommuner går på knäna i brist på nödvändiga resurser. Är det kanske dags att stänga asylkranen, åtminstone temporärt, och istället fokusera på kvotflyktingarna? När ska man förresten sluta upp att stjäla biståndspengar för att finansiera den  okontrollerade invandringen? Och varför levererar de politiskt ansvariga inga lösningar, varför tar de inte ansvar för dagens Sverige och de problem som ’det nya utanförskapet’ medför?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *