Säpo förstärker

Säkerhetspolisen förstärker sin personalstyrka och har direkt kontakt med sin franska motsvarighet efter terrordåden i Paris. De mångkulturella länderna samarbetar nu för att hindra att nya terrordåd sker i Sverige. Sverige har enl Säpo tagit emot runt 120 IS-veteraner som stridit i Irak och Syrien. Myndigheten ska också utreda om européer nu kan tänkas genomföra ”hämndaktioner” mot flyktingförläggningar och moskéer i Sverige, skriver Dagens Nyheter (14/11).

– Vi har i Sverige ett antal personer som har avsikt och förmåga att utföra terrorattentat. Det är personer som vi har mycket god koll på, säger Anders Kassman på Säpo till DN.

”Det som hände i Paris kan också hända i Sverige. I december år 2010 gjordes ett försök som tack och lov inte dödade fler än förövaren. Hur ser vår förmåga att hantera en liknande situation som den i Frankrike ut? Terrorismforskaren Magnus Ranstorp har länge påtalat att naiviteten i den svenska terrordebatten är skrämmande stor, samtidigt som heltäckande lagstiftning på området fortfarande saknas. Sverige ligger långt efter andra länder, som Frankrike, trots att vi har flest IS-krigare per capita i EU efter Belgien. Många av dessa kommer från Göteborg.” (http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2896542-alice-teodorescu-vive-la-france-)

Vi måste bli mycket bättre på att förhindra att våldsbejakande islamism breder ut sig i Sverige och på att utkräva ansvar från återvändande IS-terrorister. Det är helt fel att som Örebro kommun vilja erbjuda återvändande jihadister skattefinansierade jobb, terapi och bostäder. Att tro att den ideologiska övertygelsen snabbt ska botas med terapi är huvudlöst.

Att regeringens samordnare mot extremism, Mona Sahlin, stöttade Örebros initiativ är anmärkningsvärt men inte oväntat. Vad har hon egentligen åstadkommit sedan hon tillträdde denna post? Prat i kvadrat! Omkring 300 svenskar lär ha anslutit sig till IS främst i Syrien. Hur kan man ens komma på tanken att belöna dem som deltagit i terrorism och krigshandlingar samtidigt som man låter skötsamma och fredliga svenska ungdomar gå utan både bostad och jobb? Vilka signaler ger det?

Återvändande IS-terrorister måste få tydliga straff som markerar det avskyvärda i deras handlingar och avskräcker andra från att göra likadant. I Tyskland är det förbjudet att tillhöra, bilda opinion för, finansiera eller uppvisa symboler för organisationer som vill omkullkasta grundlagen. Det borde det vara i Sverige också. Återvändande terrorister ska straffas, inte uppmuntras med jobb, terapi och bostad. Att döda oskyldiga människor ska ses och bestraffas som den krigshandling det är.

Vår nuvarande feministiska utrikespolitik har heller inte underlättat vår förmåga att förebygga och avvärja terroristattacker. Johan Westerholm har insiktsfullt skrivit om hur Margot Wallströms politik i Västsaharafrågan har fått Marocko att reagera negativt. Marocko var de som larmade Danmark om en planerad terroristattack mot Köpenhamn.  Sådana relationer ska man vårda, men Wallström kör sitt eget kortsiktiga ’race’ utan tanke på hur det kan påverka Sverige. (http://ledarsidorna.se/2015/10/vi-bygger-oss-en-jarnrida/    http://ledarsidorna.se/2015/10/en-vacker-kvartett/)

Den engelska tidningen The Telegraph skriver att en av de män som misstänks ha utfört gårdagens terrordåd i Paris anlände illegalt till Grekland med syriskt pass i oktober för att söka asyl där. Grekiska regeringen bekräftar att hans fingeravtryck registrerades och att det pass som nu hittades vid hans döda kropp i Paris efter terrordåden igår är samma syriska pass som han visade upp när han kom till ön Leros. Den franske åklagaren har också bekräftat att fingeravtrycken från hans döda kropp matchar de fingeravtryck han lämnade vid registreringen på Leros.

Eftersom Sverige sedan månader tillbaka tappat kontrollen över vilka som flytt hit och söker asyl här finns skäl att misstänka att bland dessa i allmänhet, och bland dem som anlänt men valt att inte registrera sig i synnerhet, finns terrorister ”som har avsikt och förmåga att utföra terrorattentat” i eller utanför Sverige. Så hur regeringens konkreta plan för att skydda oss medborgare ut? Finns den?

”Nu handlar det inte om ekonomiska system, utan om en kamp mellan patriarkalt religiöst förtryck eller demokratisk frihet och jämlikhet. Europa befinner sig i krig och Sverige är på väg att invaderas av hundratusentals unga vapenföra män uppfostrade av patriarkalt religiösa förtryckare. Av de flyktingar som nu väller in över gränserna är 82% sådana unga män. Det finns nästan inga likheter med flyktingströmmarna under Andra Världskriget. Situationen för Sverige är denna gång mer extraordinär än då. Skall landet överleva detta krig krävs extraordinära åtgärder. Under Andra Världskriget tillsattes en samlingsregering under en stark och karismatisk ledare. Detsamma är mer nödvändigt nu än det var då.” (http://antropocene.se/)

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *