Logiken bakom Wallströms feministiska utrikespolitik

Margot Wallström, utrikesminister S, insinuerade häromdagen i Svt bl a att Israel har ett ansvar för blodbadet som skedde i Paris den 13 november. Hon menar att västvärlden och Israel bär skulden för den terror som drabbat Paris; nu senast terrorattack med 129 döda och nästan lika många svårt skadade.

Reaktionen från Israels premiärminister var direkt och kristallklar men utan att namnge Wallström eller Sverige vid namn. Israel, och stora delar av den fria västvärlden, håller fast vid mer traditionell diplomati till skillnad från Sveriges nya moderna diplomati som går ut på att förolämpa andra länder närhelst det finns en journalist i närheten.” (ledarsidorna.se)

”Resonemanget känns dock igen i grunden. Samma logik brukar våldtäktsmän anföra för att legitimera sina övergrepp, att det var kvinnans lätta klädsel eller sexuella utstrålning som var orsaken och gärningsmannen därmed oskyldig.”

Westerholm går så långt att han kallar Wallström ”en nyttig idiot ur den europeiska vänstern som Al Quaida och Daesh/IS utnyttjar via ombud.” Gärningsmännen är utan skuld och det är offrens fel att de blir dödade och lemlästade. Undra på att vi börjar bli utfrusna i EU, inte tas emot någonstans i Mellanöstern inklusive Israel samt betraktas som konstiga av USA! För att inte tala om vad våra nordiska grannar anser om regeringens invandringspolitik!

Denna ’nyttiga idiot’ är m a o den av alla tillgängliga medborgare som Stefan Löfven anser vara bäst skickad att föra Sveriges talan internationellt. Vilket radarpar! Och vilken brist på omdöme! Sveriges statsminister, Löfven, utrikesminister, Wallström, och vice statsminister, Romson, är nog den svagaste och mest inkompetenta politiska maktelit landet någonsin drabbats av. De verkar leva i en egen värld långt bort från verklighet och förnuft. Alltid för sent, för litet och fel fokus. Nu om någonsin behöver vi en statsminister och en regering som kan se och förstå åtminstone vad varje engagerad och normalbegåvad svensk kan. Undra på att vi svenskar känner stor oro och sorg nu!

Med tanke på alla migranter som strömmat till Sverige de senaste månaderna känner jag och många med mig också stor oro över vem som kommit hit. Vår slappa asyl- och migrationspolitik kombinerad med fega, inkompetenta och känslostyrda beslutsfattare har inneburit att det i landet nu finns tiotusentals migranter som valt att inte registrera sig. Vilka är de? Var finns de? Varför har de valt att ta sig in illegalt? Och hur många av alla som tagit sig hit och sökt asyl med syriska pass har köpt sina pass på nätet? IS säljer syriska pass och det innebär att Sverige i praktiken kanske är med och finansierar denna terrororganisation.  Vi finansierar ju som bekant indirekt också flyktingsmugglare.

Frankrike har en klart hårdare asylpolitik än Sverige. Efter tidigare terroristattacker har de också en mycket hård bevakning och intensiv underrättelseverksamhet. Om jihadisterna förra veckan lyckades genomföra flera samordnade terrorattacker i Frankrike, med sin välfungerande säkerhetstjänst och sin erfarenhet av terrorism, kan de definitivt göra det i Sverige också om och när de vill. Här har  vi inte ens koll på vilka som smitit in utan att registrera sig. Och politikerna har koll varken på vad som måste göras eller hur de ska ta kontroll över kaoset. Skrämmande! Ytterst skrämmande!

Låt mig avsluta med ett citat om terrorism av ekonomen Steven Levitt (Freakonomics):

”What makes terrorism particularly maddening is that killing isn’t even the main point. Rather, it is a means by which to scare the pants off the living and fracture their normal lives. Terrorism is therefore devilishly efficient, exerting far more leverage than an equal amount of non-terrorist violence.”

 

1 kommentarer

  1. Jo alltså, hade inte väst blandat sig i arabernas krig med varandra hade inget av detta hänt. Nu har ju USA, Frankrike med flera Natoländer de facto bombat Libyen, Irak, Afghanistan, Syrien och många andra islamska länder och att just Frankrike är aktuellt som mål för IS är att man för någon vecka sedan bombade de oljeanläggningar IS snott från kurderna. Till saken hör att IS via Turkiet säljer olja för att få inkomster. Det är alltså inte så smart att bomba andra länder och sedan låta dess invånare invandra hit…hämndbegäret hos många är stark! Ska man skriva om något ämne så ska man läsa på varför saker och ting händer…Min tes är att inte släppa in folk från länder som man varit med och bombat det sluta illa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *