Naiv är det nya svenska

Statsminister Stefan Löfven har vant oss vid att smita undan när det hettar till, men i torsdags dök han äntligen upp. Utan att tveka hävdade han att ”Vi har varit naiva i Sverige”. ”Kanske har det varit svårt att acceptera att det mitt ibland oss finns svenska medborgare som sympatiserar med mördarna i IS”. Vem har varit naiv och haft svårt att acceptera eller erkänna att det kanske finns mitt ibland oss finns IS-sympatiörer?

Det tycks bland de politiskt ansvariga nu ha blivit mycket trendigt att ursäkta senfärdigt agerande med att man varit naiv. Men deras beteende är något mycket allvarligare än så och förekommer i hela den politiska makteliten, som verkar tro att det är snudd på gulligt och fint att vara naiv. Man hoppas att vi väljare ska tolka det välvilligt, att vi ska tro att man menade väl men inte förstod bättre. Alla kan ju fela, dra fel slutsatser, fatta fel beslut etc. Men det är inget annat än ett desperat sätt för makteliten att försöka rädda det lilla av förtroende några få eventuellt har för dem idag.

Detta beteende handlar verkligen inte om att vara naiv utan om något mycket allvarligare. Det handlar helt enkelt om att vara feg, inkompetent, ansvarslös och att vägra ta in verkligheten. Nalin Pekgul, f d riksdagsledamot (S), Mauricio Rojas (FP), Sara Skyttedal (KDU), Per Gudmundson och Ivar Arpi (SvD), Alice Teodorescu (GP) m fl har länge varnat för den negativa utvecklingen. Men vad har 7-klöverns politiker med regeringen i spetsen gjort? De har vägrat lyssna och ta ansvar, de har tittat åt ett annat håll och smitit undan för att slippa svara på ’besvärliga’ frågor och hantera akuta situationer som krävt ledarskap och handling. Men nu har verkligheten äntligen hunnit ikapp dem.

De flesta av oss vet nog för litet om skillnaderna mellan trosuppfattningen islam och politisk islamism och islamistisk terrorism. Där har politiker och media ett mycket stort ansvar. Svt, SR, ’gammelmedia’ och den politiska eliten och dess svans har tillsammans emellertid försökt tysta ner den radikalisering som sker i svenska förorter. De modiga röster och personer som varnat för det vi står inför idag, har etablissemanget och PK-medierna kallat rasister, neofascister, islamofober m m. Skamligt och oansvarigt! Det är inte rasism att påpeka att islamitisk terrorism är ett hot.

”Istället för att skydda våra öppna västerländska samhällen mot dess fiender har medier och politiker ägnat all energi åt att stämpla ut all analys av hotet från islamismen som rasism och främlingsfientlighet. Detta fokus är kontraproduktivt, det ökar polariseringen i samhället och gynnar extremister.” (erixon.com)

Det är inte rasism eller främlingsfientlighet att känna oro och rädsla för att tiotusentals och åter tiotusentals migranter idag uppehåller sig illegalt eller oregistrerade i Sverige. Nu när man just häktat en asylant som misstänks för förberedelse av terrordåd i Stockholm, då först är det tillåtet att säga att man är rädd och orolig inför den brist på kontroll de ansvariga har över vilka som vistas i landet.

Tyvärr verkar dagens slätstrukna politiker helt handfallna inför de problem som oroar oss väljare. Att säga att vi i Sverige har varit naiva är verkligen magstarkt av Löfven. Ordet naiv kommer inte att finnas med när domen över dagens politiker faller. Löfven och regeringen är skyldig svenska folket en rejäl ursäkt. Men det är förstås naivt (!) att förvänta sig stora saker av små människor.

3 kommentarer

  1. Jag personligen kommer ALDRIG någonsin att godta en ursäkt från 7Klövern och etablissemanget. Det som jag godtar är att de får det hårdaste straffet dvs plikta med sitt liv. Helst med ett pannskott. Pang och straffet är verkställt.

  2. Åsa glömmer varningarna från SD. Deras kontinuerliga varningar har i stället utlöst reflexmässiga, politiskt korrekta motreaktioner och fördömanden. Nu när SD fått rätt, ska de även fortsättningsvis hållas ute i kylan. Patetiskt!

    • Jag har inte glömt SD. Tvärtom. Jag pratar om 7-klövern och där inkluderar jag inte SD. De har inte varit delaktiga i skapandet av dagens kaos i Sverige. De deltog heller inte i migrationsöverenskommelsen för ett par veckor sedan. SD har gång på gång varnat för vad som skulle hända med regeringens och 7-klöverns politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *