Midnatt råder i Rosenbad

Partiledarna har hållit jultal. Stefan Löfven hävdade bl a att regeringen stängt gränsen för att straffa EU. Vem i EU bryr sig? Vi är en obetydlig medlem där alldeles oavsett vad uppblåsta svenska politiker tycks tro. Regeringen har, med god hjälp av övriga 7-klövern, själv försatt sig i den situation den nu befinner sig och kan inte anklaga andra medlemsländer för att de inte hjälper Sverige. Det kostar på att vara en ’humanitär stormakt’. Undra på att förtroendet för Löfven nått ny bottennivå!

Regeringen med Löfven i spetsen har envist vägrat att lyssna både till sitt folk och till andra EU-länder. Danmark t ex har man gång på gång förolämpat och rasiststämplat för att de i tid insett att de måste tänka också på det samhällskontrakt de har med sina egna medborgare. Danmark har också förstått vikten av rätt signalpolitik, något vår regering och alla godhetsapostlar vägrat att ta till sig. Nu står vi svenskar där ensamma och får skylla oss själva för att vi valt den genom tiderna mest valhänta och oerfarna regering Sverige haft, en regering vars politik saknar folkligt stöd.

”Alldeles oavsett vad man anser om SD borde alla förnuftiga och tänkande svenskar kunna enas om att aldrig mer ge sin röst till något av partierna i 7-klövern. De är förbrukade och förtjänar endast och enbart att ställas till svars för sin inkompetens och svek mot Sverige och svenskarna.” Så skrev en upprörd person nyligen på en blogg.

”Regeringen regerar inte. Försvaret försvarar inte. Rättsväsendet skipar inte rätt. Skolan skolar inte.
Public Service servar inte allmänheten. Arbetsförmedlingen förmedlar inga arbeten men det har den aldrig gjort. Vården fungerar fortfarande även om den nu börjar gå på knäna.”
skrev en annan. Jag kan tillägga att polisen inte längre har tid att sköta sina ’normala’ uppgifter p g a alla resurser som invandringen kräver, tak över huvudet till migranter kan inte längre garanteras och 7 av 10 socionomer vill lämna socialtjänsten och brandkåren drar sig för att gå in i de drygt 50 ’no go zoner’ som vuxit fram. Men Löfven och regeringen lever vidare i total förnekelse och offentlig lögn.

Makteliten har basunerat ut ”det finns ingen övre gräns”, ”Refugees welcome”, ”vi bygger inga murar”, ”Sverige tillsammans” etc. Den svenska migrationspolitiken har gjort Sverige till ett attraktivt land för asylsökande. Vi tvingar inte ens alla som inte får asyl att lämna landet. Tvärtom låter vi dem få gratis tillgång till både sjukvård och tandläkare trots att de inte har rätt att vistas här. Man har inte ens en aning om hur många tiotusentals migranter som illegalt vistas i Sverige! Undra på att det svenska mottagningssystemet klappat ihop! Nu har Dagens Nyheter plötsligt svängt 180 grader och inlett en granskning regeringens hantering av flyktingkrisen. Så dags!

En av dem som kanske har störst insikt i socialdemokraternas inre liv är Johan Westerholm. Han skriver 24 dec (ledarsidorna.se) att en av Löfvens första åtgärder som statsminister var att ändra rådande regler så att ansvaret för regeringens krishantering flyttades bort från honom. Åtgärden genomfördes trots att flera utredningar sagt att krishanteringen borde ligga i  hans eget kansli för att bli effektiv.

”Statsrådsberedningen, statsministerns egna permanenta stab, har saknat överblick och regeringen har under året tillsatt nya funktioner, som särskilda grupper av statssekreterare från bara vissa departement och utan mandat. Informationsflödet i Statsrådsberedningen har präglats av inkompletta underlag eller underlag där politiska hänsyn lagts på verklighetsbeskrivningarna för att ”mjuka upp” situationen. Statsrådsberedningens samordningsfunktion, som är direkt beroende av krishanteringen, har aldrig fungerat så illa som under Stefan Löfvens ledarskap vittnar fler oberoende tjänstemän om.”

”Bara komma på tanken att reorganisera en, för Sverige så central, funktion som krisledningen utan att ha regeringserfarenhet borde tyda på en ledning som helt saknar ledarskapsförmåga och vars huvudsakliga intresse ligger i den personliga prestigen.”

Löfvens galna och ogenomtänkta beslut att befria sig själv från ansvaret för landets krishantering saknar motstycke. Kommer Sveriges mest obeslutsamma, konflikträdda och inkompetenta regering någonsin att kunna fatta några som helst nödvändiga och genomtänkta beslut?

Statsminister Stefan Löfven hävdade f ö nyligen i en intervju med Expressen att regeringen uppfyllt eller påbörjat 97 av 105 vallöften. Nu har tidningen låtit statsvetaren Camilla Sandström granska listan. Hon konstaterar att regeringen har startat flera utredningar och kommissioner, men det är få åtgärder där man kan se konkreta satsningar. Har vi någonsin haft en regering som tillsatt så många grupper, kommissioner och utredningar och levererat så litet?

Låt mig avsluta med ett citat av Hans Li Engnell (motpol.se):

”Jag har aldrig haft ett så lågt förtroende för en svensk regering tidigare, eller för riksdagen som helhet. Sveriges politiska ledarskikt har under de senaste åren visat prov på en så låg kompetensnivå, en sådan arrogans och en så bristande verklighetsförankring att den sannolikt har förlorat människors förtroende för en hel generation framåt. …… Det räcker inte att presentera floskler längre. Inte ens i ett jultal. Vi har passerat det stadiet för länge sedan.”

Jag kunde inte ha sagt det bättre!

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *