Vidrig kvinnosyn och sexterror

Internationella nyhetsmedier har de senaste dagarna rapporterat om de ”Arab and African looking men” som på nyårsnatten i Köln utsatte Tyskland och tyska kvinnor för en ny sorts terrorism och maktdemonstration. ”Allt i ett massangrepp på över 90 oskyldiga offer – på en natt – och med hundratals gärningsmän i farten. Det är inget annat än ett sexuellt terrorangrepp som utsatte ett stort antal kvinnor i Köln på nyårsaftonen för sexuella terrorattentat, våldtäkter och stölder.” Ordningsmakten tappade helt kontrollen över situationen när många hundra män slet av kvinnor kläder, tafsade och stal värdesaker.

Både tysk polis och tyska ’gammelmedia’ väntade ovanligt länge med sin rapportering om händelserna. Polisen har fått mycket kritik för att de inte ryckte ut i tid och gjorde tillräckligt för att hjälpa de drabbade kvinnorna. Den tyska polisen säger i alla fall att gärningsmännen i Köln var av nordafrikansk härkomst. Klassas de tyska poliserna därmed som främlingsfientliga nazister och fascister av svenska ’gammelmedia’ och vänstern? För att kunna lösa ett problem måste man först erkänna det. Så länge ingen ens vågar erkänna att problemet finns är det svårt att tala och skriva öppet om det. Feghet gör att man hellre offrar kvinnorna än sitt namn och rykte bland PK-medierna.

Tystnad är dock nästan aldrig ett svar. Nyheter kommer fram ändå. Om ’gammelmedia’ inte gör sitt jobb kommer någon annan att göra det med ryktesspridning, lögner och fördomar som resultat. ”Om människor får intrycket av att man döljer saker för dem – då kan man över huvud taget inte föra någon saklig eller rimlig debatt. Varken ur ena eller andra perspektivet.” Det håller inte att blanda bort korten, dölja vad man håller på med och att distansera sig från folket. Dags för klarspråk och att kalla en spade en spade!

”Tyst det är i husen” också på Rosenbad. Statsministern gick ut genom fönstret efter sitt jultal och försvann. ”Världens första feministiska regering” med vice statsminister Åsa Romson och utrikesminister Margot Wallström som frontfigurer har inte visat sig på barrikaderna med anledning av händelserna i Tyskland. Inte heller övriga ministrar. Och var håller Kvinnolobbyn och alla radikalfeminister hus, de som ser vita män som roten till allt ont? Varför ljuder deras megafoner bara när vita män utför övergrepp? Tillåter deras politiska agendor inte att de går ut och högljutt fördömer de övergrepp män med en vidrig kvinnosyn gjort sig skyldiga till?

Nu är det inte bara i Tyskland som dessa sexuella övergrepp sker i stor skala. I Kalmar t ex förekom också sextrakasserier mot ett stort antal tonårsflickor på nyårsaftonen. Även här skedde övergreppen mitt i staden och enligt polisen talade merparten av förövarna inte svenska. Flera av flickorna har polisanmält händelserna. Poliskommissarie Monica Oldin säger att det finns en viss likhet med det som hände i Köln; gärningsmännen är många och kommer i gäng och de antastade känner sig väldigt rädda och trängda när de blir tafsade på och sexuellt ofredade. Inte heller i detta fall har Kvinnolobbyn eller vänsterfeministerna gått ut och fördömt övergreppen.

Vi måste sluta mörka, ’skademinimera’ och bagatellisera när kvinnor våldtas eller trakasseras sexuellt t ex på badhus, bibliotek och asylboenden. Detta måste lyftas fram i ljuset och diskuteras öppet. Det är helt oacceptabelt med sexuella trakasserier oavsett var de sker och det är ett växande problem som inte fanns för ett par år sedan. Vart är vi på väg? Inför nolltolerans och identifiera, porta och lagför förövarna istället för att kalla in fler vakter och bygga separata pooler och bassänger för män och kvinnor!

”Det är dags att sätta ned foten mot riktigt kvinnoförtryck, mot dassiga värderingar och mot alla dem som inbillar sig att de kan äga kvinnor. Ni ska respektera våra lagar och regler, punkt slut.”

Tidningen Der Spiegel återger vad Tysklands förbundskansler Angela Merkel sa vid en intervju med  anledning av vad som hände i Köln och i andra tyska städer på nyårsaftonen:

Förbundskanslern uttryckte sin indignation över de här vidriga övergreppen och sexuella attackerna. Alla medel måste sättas in för att identifiera de skyldiga så snabbt och fullständigt som möjligt och straffa dem utan hänsyn till deras härkomst eller bakgrund.”

Så borde vi göra i Sverige också istället för att undanhålla och mörka verkligheten av rädsla för att gynna Sverigedemokraterna. Det viktigaste måste vara att se till att kvinnor (och övriga) kan röra sig fritt i samhället utan risk för övergrepp.

http://anybodys-place.blogspot.se/

http://www.henrik-alexandersson.se/

http://motpol.blogspot.se/

http://www.6mannen.se/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *