’Wolodarskigate’

Den invandringskritiska Nyheter Idag avslöjade för snart en vecka sedan hur Dagens Nyheter medvetet mörkade omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm i samband med ungdomsfestivalen ”We are Stockholm” i augusti 2014:

”Det var grova sexangrepp som pågick mitt framför scenen där artister som Zara Larsson spelade.””Under en enda kväll ingrep polisen och ordningsvakter mot ett 90-tal killar, men även vuxna män, som ägnat sig åt övergreppen, berättar ett ögonvittne för Nyheter Idag. Ögonvittnet har själv arbetat inom Polismyndigheten i sitt yrke som psykolog, varför han har god yrkesmässig insyn i polismyndigheten.” Han kontaktade DN och redogjorde för det inträffade, men DN valde att inte skriva om det.

Peter Ågren, chef för Södermalmspolisen och kommenderingschef för ”We are Sthlm” 2014 förklarade i en intervju med Nyheter Idag varför polisen inte gått ut och informerat om händelserna:

Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen.

DN tog i veckan direkt chansen att gå ut och angripa polisen. Attack är bästa försvar och bättre förekomma än förekommas:

Blotta misstanken om att övergreppen ansetts som besvärliga att beskriva innebär ett svek mot de drabbade”.

När DN och redaktionschefen Caspar Opitz under veckan nu ifrågasatts för att de valde bort att rapportera om vad de i augusti fått veta av 2 poliskällor, presenteras en rad ynkliga och konstlade bortförklaringar. DN valde med berått mod att svika de drabbade. Nu försöker de skademinimera genom att dölja sitt eget ”svek mot de drabbade” och istället rikta strålkastarna mot polismyndigheten, som inte rapporterade om övergreppen. Ynkligt och ryggradslöst! DN har bl a skapat en Frågor & Svar-kolumn med egna frågor och svar.

När bortförklaringarna inte går hem, tar Opitz nästa rövare:

-Vi hade gärna gjort samma nyhetsjobb i somras, om vi bara hade fått bekräftat att detta var en stor och omfattande händelse. Vi kom inte längre än en källa, som ville vara anonym och inte arbetade hos polisen”.

Tidningen kunde därför inte verifiera informationen och skriva om händelserna. Kvalificerat trams! Självfallet har DN egna källor inom polisen som de hade kunnat kontakta för att få rätt information. Nu börjar det hela utvecklas till ett ’Wolodarskigate’.

Nyheter Idags anklagelser mot DN har ännu inte följts upp eller kontrollerats av svensk ’mörkermedia’, d v s alla media som medvetet mörkar/friserar sanningen. Så pinsamt för den svenska journalistkåren att det krävdes en norsk tidning att granska och bekräfta anklagelserna mot DN. Den ansedda norska Journalisten, som ges ut av Norges journalistförbund, har däremot intervjuat både den polispsykolog och den polisman som tipsade DN om övergreppen i augusti. Svårare än så var det inte att få kontakt med dem. Journalisten skriver att de “framstår som trovärdiga källor” och tidningens artikel, Övergrepp mot unga flickor, ett halv års tystnad  i svenska medier”, bekräftar de allvarliga anklagelserna mot DN, vilket måste vara ett högst besvärande inlägg i det växande ’Wolodarskigate’.

DN mörkade inte bara i augusti utan har de senaste dagarna också ljugit för att dölja sanningen bakom sitt medvetna mörkande och ”svek mot de drabbade”. Redaktionschefen Opitz ger inga förklaringar till Journalisten. Däremot skjuter han budbäraren genom att deklarera att Nyheter Idag är en ”högerpopulistisk hatsajt”. Men Journalistens artikel bygger inte på Nyheter Idag utan på intervjuer med psykologen och polismannen, som kontaktade DN redan i augusti.

En av många poliser som deltog i ordningsarbetet i Kungsträdgården berättar att ”ingen erfaren polis är förvånad över att det inte får uppmärksamhet”. ”Man vill inte beskriva verkligheten som den är. Den är obekväm och överensstämmer inte med vad man har bestämt sig för. Det är som om propaganda rullas ut.”

Det blir allt tydligare att politikerna styrs av rädsla för att hudflängas av media och media styrs av rädsla för att inte vara ’politiskt korrekta’ och att ‘gynna mörka krafter i samhället’. Har vi någonsin haft så rädda politiker och fega journalister? Dags att skrota presstödet och låta agendastyrda ’mörkermedia’ som DN försöka vinna tillbaka allmänhetens förtroende eller gå i graven! Dags också att inse att ’mörkermedia’ inte längre går att lita på.

http://nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm/

http://www.tino.us/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *