Regeringens bostadskris

Regeringen lanserade sin bostadspolitiska offensiv för några dagar sedan. Målet är att ”hitta innovativa och realistiska sätt” som underlättar för människor ”att flytta till ett boende som passar jobb- och familjesituation”.

Samtidigt offentliggjordes fackförbundet Kommunals ’bostadspolitik’ som visade sig uppfylla regeringens ambitioner med råge när det gäller att ”hitta innovativa och realistiska sätt” för människor ”att flytta till boende som passar jobb- och familjesituation”.  Margot Wallström, utrikesminister (S), och Annika Strandell, socialförsäkringsminister (S), är två av dem som hittat ”innovativa och realistiska sätt” att flytta till boende som passar dem, d v s Kommunals hyresfastigheter i centrala Stockholm. När Löfvens politik nu genomförts av hans egna ministrar har han sin vana trogen passat på att kliva ut genom fönstret och försvinna igen.

De ”insuttna” och solid+ariska topparna inom LO/fackföreningsrörelsen och socialdemokraterna har utan konkurrens eller köande fått tillgång till paradvåningar med högst måttliga hyror. Endast det bästa är gott nog. Överdådigt festande, lyxanläggningar som knappt går runt, glassigt sommarboende, överdrivna förmåner för förbundsledningen etc har också ingått i Kommunals verksamhet.

”Medlemmarna i Kommunal är välfärdens motor” och ”…håller igång Sverige” står det på Kommunals hemsida. Medlemmarna är dock omedvetna om att de också är förbundsledningens och den politiska adelns motor och att de håller igång makthavarnas möjligheter att berika sig, lägga sig till med dyrbara vanor och festa på andras pengar. Kommunals verksamhet och extravaganta vanor har bekostats med avgifter som hundratusentals lågavlönade medlemmar tvingats stå för. Tala om att ställa grupper mot varandra och att inte leva som man lär! Hur ser deras ’värdegrund ut’? LO anser som bekant att SD:are har fel värdegrund för fackliga förtroendeuppdrag så den tredjedel av LO-anslutna som är SD:are kan knappast anklagas för att ha snyltat på medlemmarnas pengar.

Margot Wallström är nu mäkta upprörd. Hon anser att Kommunals ordf Anneli Nordström ljugit när hon uppgett att Wallström inte gått förbi någon i Kommunals lägenhetskö. Vi andra upprörs över att Wallström ens kom på tanken att kontakta Nordström om en lägenhet och att hon utnyttjat sin ställning.  Vi ser det som bestickning.

Att göra sig beroende av ett fackförbund bekymrar tydligen inte socialdemokrater. Tanken att det måste finnas många tusen kommunalare som skulle vilja bo mitt i Stockholm har tydligen inte heller slagit Wallström. Att vara ”gäst hos verkligheten” kan vara svårt för den politiska adeln. Med de ca 30 miljoner hon gjorde som EU-kommissionär och den årliga fallskärm om ca 1 miljon som hon har om året efter att ha slutat som kommissionär kunde hon ha köpt en egen lägenhet i centrala Stockholm eller bett regeringen ordna en bostad.

Som EU-kommissionär valde Wallström att gå förbi det system som beskattar Europaparlamentariker vars arvoden är avsevärt lägre än riksdagsledamöter arvoden.  På http://blogg.vk.se/asasuh/2015/10/19/wallstrom-solid-arisk/ kan du läsa om Wallströms girighet. Det klingar falskt när hon högljutt anklagar Alliansen för stora skattesänkningar, som gett svenskar i allmänhet lägre skatt. Det är ytterst få som liksom Wallström själva kan välja hur litet skatt de vill betala. Det klingar falskt, när socialdemokrater och LO/Kommunal högljutt och indignerat attackerar näringslivets toppar för att leva lyxliv, resa och festa runt på företagens pengar. Wallström har sannerligen gett ett ansikte åt girighet, dubbelmoral och hyckleri.

Ett Rosornas krig har nu utbrutit och Wallström hävdar upprört att Kommunal skadat henne personligen. Typiskt Wallström! Nordström hävdar att Wallström missförstått henne. Den formuleringen känner vi igen. Precis så brukar Wallström uttrycka sig när hon lyckats förolämpa andra länders företrädare och saboterat Sveriges internationella relationer. Så fort hennes eget agerande får negativa konsekvenser för henne, eller Sverige, är det aldrig hennes fel. Vår utrikesminister har utvecklats till ett ”diplomatiskt massförstörelsevapen”. Dags för nedrustning!

http://fnordspotting.blogspot.se/

http://www.uvell.se/2014/10/17/margot-wallstr%C3%B6m-en-myt–23745886#comments

https://www.youtube.com/watch?v=Skb9pt0kbGQ

2 kommentarer

  1. Bostadsbristen är till stor del beroende av invandringen! De kommunala bostadsföretagen prioriterar Migrationsverket och de ungdomar som vill flytta hemifrån får vackert vänta i flera år. Och regeringen borde också¨avskaffa flyttskatten, så äldre kan flytta in i mindre och bekvämare boenden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *