I Dubai överträffar verkligheten dikten

 

Dubai har trots alla sina berömda byggnader och sina rikedomar inget centralt avloppssystem. Därför måste allt som spolas ner i toaletter och avloppsledningar fraktas bort med tankbilar. Det påminner om våra septitankar, som främst används där kommunalt avloppssystem inte finns. Numera håller dessa tankar på att försvinna.

Dubai har på bara några årtionden gått från att vara en öken till att bli en superekonomi. Här finns bl a världens högsta byggnad och många andra skyskrapor samt en konstgjord ö, Palm Jumeirah. Men här saknas som sagt ett centralt avloppssystem i staden som kan ta hand om deras avföring.

Burj Khalifa, världens högsta byggnad med sina 828 meter, byggdes med ett ’islamiskt’ avloppssystem vilket innebär att allt avlopp därifrån och från andra skyskrapor måste tömmas och fraktas bort av tankbilar. Burj Khalifa har 163 våningsplan och är planerat att kunna rymma 35 000 personer. Ni kan ju bara föreställa er alla de ton med avföring som produceras där per dag. Alla dessa ton av avföring och avloppsvatten transporteras varje dag till ett reningsverk utanför sta’n. Där köar tankbilarna upp till 24 timmar för att få komma in och dumpa ’skiten’. Det ryktas att det efter mörkret händer att en del tankbilsförare tar en genväg och dumpar lasten i brunnar avsedda för regnvatten. Det orenade avloppsinnehållet flyter då direkt ut i Arabiska viken som kantas av mycket fina badstränder där turisterna badar.

En av mina vänner har en vän som arbetar inom delar av ’kungahuset’ här. Han har berättat att shejken i Dubai stiger upp tidigt på morgonen för att be (första bönen för en rättrogen muslim är redan klockan 5 på morgonen). Efter bönestunden tar han då och då någon av sina bilar för att i T-shirt och jeans eller annan ’vardagsklädsel’ ge sig iväg till något ställe där han kan dricka te i lugn och ro utan att bli igenkänd. Det säger mycket om säkerhetsläget här när högsta hönset kan åka iväg på egen hand utan säkerhetsvakter. Som jag tidigare berättat tar shejken också tunnelbanan i sta’n nån gång emellanåt för att komma i kontakt och prata med sina medborgare.

Jag har tidigare skrivit att shejken har två fruar men nu vet jag bättre. Han har f n faktiskt fyra fruar enligt säkra källor. Totalt hittills har han gift sig med 7 kvinnor, men då en muslim tillåts ha BARA fyra fruar samtidigt, har han skilt sig från tre av dem. 24 barn har han visst också. Han har med andra ord fått ligga i ordentligt. Hans fruar också. Även om man delar upp barnen få sju kvinnor blir det ca 3½ barn per kvinna.  Eftersom millimeterrättvisa måste råda mellan hustrurna måste det krävas en hel del pengar, tid och energi att klara av det även om man har ett hov av medarbetare. För att inte tala om vad sju svärmödrar kan kräva!!!

En annan av mina bekanta är gift med en man som jobbar i säkerhetstjänsten här. En dag gick hans uppdrag ut på att eskortera shejken till ett område inne i Dubai där prostitution sedan länge förekommer. Shejken hade hört talas om detta och ville nu övertyga sig om att det var sant. Därför åkte han dit, parkerade bilen och gick runt inkognito för att studera verksamheten. När han kom tillbaka till bilen, som han lämnat olåst, satt en kvinna i baksätet. Shejken blev litet förvånad men frågade artigt: ”How can I help you?” Kvinnan svarade förvirrat: ”No, no, I am here to help you.”

Det är tur att shejken aldrig drabbas av skvallerpressen och att han tack vare sina många fruar antagligen har en hel del erfarenhet av att hantera kvinnor.

1 kommentarer

  1. ja jag trodde då att dom hade ett bra komunalt avlopp ett rikt fint land som tömmer skiten i tankbilar dåligt sedan att dom tömmer kanske ut i havet turister badar ju där fyfan och sen att dom inte kan nöja sig med en kvinna det är ju konstigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *