Det är inte OK, Stefan Löfven

För varje dag som går ser det allt mörkare ut för Sverige. Vi har blivit landet utan politisk styrka och ryggrad, utan fungerande gränser, utan förtroende för de styrande, utan fungerande regering och politik, utan politiskt ledarskap och handlingskraft, utan en stark opposition, utan regeringsalternativ, utan fungerande rättssamhälle och rättsstat, utan en effektiv polismyndighet, utan fungerande skola och socialtjänst i många kommuner. Det är inte OK, Stefan Löfven.

Sverige är också landet utan kontroll över vilka som befinner sig i landet, utan förmåga och styrka att ta itu med det växande våldet och sextrakasserierna på gator, torg, bibliotek och badhus, utan kontroll över det växande antalet kriminella gatubarn främst från Marocko, utan kontroll över den tickande bomb som många asylboenden utgör, utan tillräckligt med bostäder och jobb både för oss själva och invandrare, utan en tillräcklig budget att finansiera välfärden, utan politisk verklighetskontakt, utan handlingsplan och strategi för framtiden. Det är inte OK, Stefan Löfven.

En så ansträngd samhällssituation som idag och en så illa fungerande regering har nog Sverige aldrig tidigare skådat. Hur är du funtad, Stefan Löfven? Hur kan du dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad bara sitta still i båten? Varför toppar du inte laget och byter ut de ministrar som inte fungerar? Eller är det så illa att du redan har de bästa? Du upprepar gång på gång ”Det är inte OK” men det leder inte till någon som helst handling. Prat i kvadrat och noll verkstad. Vi medborgare betalar priset för denna brist på politik, kontroll och handling. Det är inte OK, Stefan Löfven.

Polisen varnar nu för att man inte hinner med alla incidenter på asylboenden enl Aftonbladet (26/1). ”Polisen har inte resurser att hantera samtliga ordningsstörningar som uppkommer på boenden, står det i MSB:s (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) senaste rapport. Samtidigt larmar Polismyndigheten om att personalen på asylboenden har för dåliga förutsättningar att klara av bråk och hot – och att väktarna är för få. Så här säger t ex Peter Larsson, ingripande polis i Göteborgs city, till SvT Nyheter:

Sedan är det åldrarna; jag kan stå med en 30-åring framför mig och på pappret står det 14 år. Det blir som att de är straffimmuna. De står och garvar åt oss när vi griper dem, de skiter totalt i oss eftersom de vet att ingenting händer.

Och så här skriver Hans Li Engnell på sin blogg motpol:

-Hela situationen är alarmerande och fruktansvärt allvarlig. Den är även en påminnelse om att den här leken att behandla vuxna som barn måste upphöra. Den har pågått länge nog nu, och nu har vi nått ett läge när medborgarnas förtroende för hela rättssamhället börjar krackelera.

Tidningen VLT rapporterar samtidigt om en händelse där en polispatrull tvingades fly från ett asylboende i Västerås. Rättssamhället håller på att rämna. Det skulle i värsta fall kunna innebära att människor börjar ta lagen i egna händer. Det är en mycket farlig utveckling. Det är inte OK, Stefan Löfven.

”Även skolan är hårt ansträngd inom flera områden. Flera län rapporterar att elever inte kan erbjudas plats inom den rekommenderade tiden. Man lyfter fram att det är kö till olika skolverksamheter.” ”I MSB:s nationella lägesbild beskrivs också hur arbetsbelastningen inom socialtjänsten är mycket stor och flera län anger att sjukskrivningstalen ökar. Det rapporteras också att socionomer säger upp sig på grund av arbetsbelastningen och att det råder stor konkurrens om, och brist på, socionomer i hela landet. Flera länsstyrelser påpekar att läget förmodligen kommer att bli än mer ansträngt längre fram.” Det är inte OK, Stefan Löfven.

Läget är ytterst alarmerande och du har ingen som helst plan eller strategi för hur du ska hantera kaoset och landet! Du tycks heller inte ha insikt eller självbevarelsedrift nog för att välja att avgå. Du har haft mer än ett år på dig att vända skutan, men istället har du drivit landet mot ett fullständigt haveri. Det är inte OK, Stefan Löfven. Du är vår statschef och är ytterst ansvarig för detta haveri.

På Lars Berns blogg, (anthropocene.live), hittar jag följande Facebookinlägg av Ian Wachtmeister:

Våldet som importerats med de s.k. ensamkommande flyktingbarnen blir nu uppenbart för alla. Gruppvåldtäkter, mord, överfall och utmanande svineri har efter årtionden av medias bedrägeri mot sitt uppdrag, börjat publiceras. Myndigheters flathet och svek – främst mot svenska kvinnor – kan inte längre ljugas bort. Ynkedomen tycks öka ju högre upp man går i de organisationer som bort ingripa för 20 år sedan.
Jag menar på fullt allvar att det kommer att bli inbördeskrig om inte skyldiga utvisas, straffas som de vuxna de är och aldrig får återvända till vårt land. Och sluta omedelbart att tassa runt i era ängsliga piruetter, alla ni skyldiga i media, myndighet och politik!

http://motpol.blogspot.se/

http://anthropocene.live/

http://fnordspotting.blogspot.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *