Reinfeldt far till alla migranter

Sverige har Alliansen i allmänhet, och Fredrik Reinfeldt i synnerhet, att anklaga för dagens invandringskaos. Hans migrationsöverenskommelse med Miljöpartiet 2011 blev starten till den okontrollerade invandringen. Under alliansregeringen (2006-2014) tog Sverige in 800 000 migranter. I sin bok Halvvägs skriver Reinfeldt att ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”. Vilka väljare slöt medvetet ett kontrakt om öppna gränser och okontrollerad invandring? Kontraktet slöts mellan Alliansen och Miljöpartiet ovanför svenska folkets huvuden. Inget av partierna ifråga gick till val på detta 2010.

Reinfeldts syfte med migrationsöverenskommelsen säga ha varit att knäcka välfärdsstaten för att straffa svenska folket som röstat in SD i riksdagen. Han lyckades ganska bra i sitt uppsåt. Nu sitter hans ’nya moderaterna’ på läktaren, ovilliga att ’ta ansvar för Sverige’. De är desto villigare att bombardera KU med anmälningar mot regeringen och ”…. utnyttjar oppositionens möjlighet att granska regeringen, vilket är en huvuduppgift”. Tror de att vi alla glömt att Reinfeldt är far till migrationskaoset?

På Gösta Bohmans tid var oppositionens huvuduppgift att tillskansa sig makten, inte att bedriva ett spel för gallerierna. Jessica Polfjärd, moderaternas gruppledare i riksdagen, har nu krävt att KU ska granska regeringens sätt att hantera migrationskrisen. Hon ”upplevde att ingen klev fram och tog ansvar” och skriver bl a: ”Trots att man fått information om krisläget har man valt att inte agera på en gång.”

Har Polfjärd också ifrågasatt Reinfeldt för att han lät Sverige vara det enda EU-land som delade ut permanenta uppehållstillstånd med allt vad detta innebär? Det är oklokt att kasta sten när man som Polfjärd och moderaterna sitter i glashus. Den rödgröna regeringen har ett mycket stort ansvar för dagens kaotiska situation, men dagens flyktingkris började långt tidigare. Så här skriver Johan Westerholm (ledarsidorna.se):

-Ett år efter Alliansens migrationspolitiska uppgörelse 2011 nåddes finansdepartementet av de första varningssignalerna från bland annat tjänstemän på ESV, Ekonomistyrningsverket. Detta år, 2012, var även det år då Migrationsverkets egna resurser för anläggningsboenden tog slut samt att de första kommunerna avböjde utökade avtal med Migrationsverket för kommunplacering av nyanlända med uppehållstillstånd. De menade, som till exempel Surahammars kommun, att vare sig bostads- eller arbetsmarknad orkade med fler nyanlända. Året efter lät arbetsförmedlingen rapportera att de misslyckats eller hade stora svårigheter att klara av sitt etableringsuppdrag.

Denna information nådde, enligt flera oberoende, mycket säkra källor, dåvarande finansminister Anders Borg. Det finns tecken på att Borg förde informationen vidare till Alliansens statsminister Fredrik Reinfeldt. Utan resultat.

Moderaterna väljer den feges väg, att bara granska den andra akten i en pjäs som handlar om hur Sverige drevs till kollapsens rand. Preludiet, eller förspelet, i den första akten med dem själva i huvudrollen vill dagens moderater själva helst glömma. Med en huvudrollsinnehavare som ser ut att ha smitit ut genom bakdörren precis i sista stund.

Det är inte gott om modiga medlemmar i ett så toppstyrt ”knapptryckarkompani” som moderaterna blev under Reinfeldt. (Han själv smet ju f ö ut bakvägen redan på valdagen). Behandlingen av Finn Bengtsson lär avskräcka. Därför torde det bli svårt, för att inte säga omöjligt, att genomföra den sanningskommission som krävs för att tvätta byken. Men moderaterna har nu sent om sider kommit på att Reinfeldts migrationspolitik varit förödande för både landet och partiet. Därför har de plötsligt gjort 180 grader från den politiken. Deras nya migrationspolitik är plötsligt tuffare t o m än den ”främlingsfientliga, rasistiska invandringpolitik” de och övriga 7-klövern anklagat SD för.

Och Reinfeldt? Han fortsätter att lyfta fram asylinvandring från tredje världen som ett framgångskoncept. Numera har han dock förstånd nog att sprida sina blå dunster utanför Sverige, här verkligheten hunnit ikapp.

http://fnordspotting.blogspot.se/

http://motpol.blogspot.se/

http://ledarsidorna.se/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *