IS-krigare inte välkomna till Sverige

Just nu pågår slaget om Islamiska statens fäste Mosul och EU:s säkerhetskommissionär Julian King varnar för risken att Europa därför snart kommer att drabbas av återvändande jihadister. Man uppskattar att ca europeiska 2500 IS-krigare befinner sig runt Mosul. Hur många av dem som söker sig till Sverige är okänt, men oavsett hur få det skulle handla om innebär det ett hot.

På Säpos hemsida betonar man att återvändande jihadister ofta har hög status, erfarenhet av strid och ett brett och internationellt kontaktnät. Under sommaren har det förekommit terrordåd som utförts av personer med koppling till IS så läget är m a o allvarligt.

Ännu allvarligare är att våra makthavare inte verkar ta några som helst initiativ för att stoppa dessa krigsförbrytare vid gränsen och åtala dem. Tvärtom vill man återanpassa dem till svenska samhället. I t ex Lund förbereder kommunen nu särskilda program för IS-avhoppare. Återvändarna ska få hjälp med körkort, bostad, arbete m m. Motiveringen är att de har samma rätt till välfärdssamhället som vi andra. Man tror knappt det är sant. Dessa jihadister hade aldrig anslutit sig till IS om de varit anpassade till svenska samhället. Moralisk kompass har sannerligen blivit moralisk kollaps.

IS har gjort sig känt för fruktansvärda brott mot mänskligheten. Det är inte bara naivt utan direkt enfaldigt att tro att man kan behandla IS och jihadister som vanliga kriminella eller ligister. Sverige måste tydligt klargöra att det inte finns någon gräddfil för återvändande jihadister utan att de som försöker ta sig tillbaka till Sverige kommer att ställas till svars för sina krigsbrott. Oavsett om det handlar om krigande jihadister eller personer som hjälpt IS på andra sätt ska de ställas till svars. Kommuner och myndigheter ska inte använda våra surt inbetalade skattepengar till att gynna dessa krigsbrottslingar. Sverige måste nu börja ta ansvar för att skydda sina medborgare istället för att skapa särskilda förmåner för jihadister.

Omkring140 svenskar har hittills återvänt efter att ha anslutit sig till våldsbejakande grupper i Syrien och Irak. Problemet blir att försöka upptäcka IS-medlemmar som kommer hit under förevändning att de är flyktingar. Den 1 april i år trädde en ny lag som kriminaliserar terrorresor i kraft. Den innebär bl a ett särskilt straffansvar för den person som reser eller påbörjar en resa till ett annat land än det land där personen är medborgare, i avsikt att begå eller förbereda eller att ge eller ta emot utbildning avseende bl.a. terroristbrott. Straffet är fängelse i max två år.

Både kommuner och myndigheter i Sverige vet vad IS är för organisation. Det är en organisation där både lagen om terrorresor och ramlagen mot terrorism bör tillämpas. Ramlagen har ett lägsta straff om minst två till fyra år och medger att den misstänkte häktas med omedelbar verkan vid återkomsten till Sverige. De kommuner och myndigheter som får kännedom om klienter som kan misstänkas för terroristbrott begår en brottslig handling i enlighet med terroristlagstiftningen om de inte rapporterar detta till polis eller åklagare.

Ett samhälle som belönar återvändande islamistiska terrorister som halshuggit, eldat upp, våldtagit eller torterat människor till döds har förverkat medborgarnas förtroende. Återvändarna avsa sig sina rättigheter när de av egen fri vilja lämnade Sverige. De har inget här att göra. Skulle de ändå släppas in, är det fängelse som gäller.

3 kommentarer

 1. Kommer Sverige då att försvåra framtida ev. internationella eftersökningar och utlämnande till en tribunal som vill döma och avrätta dessa krigsförbrytare? Bättre då att mota Olle i grind och göra rätt från början.

  • Löses enkelt genom att dra in medborgarskapet för den som väljer att ansluta sig till Islamiska Staten, infödd som invandrad, jag bryr mig inte ett dyft. Ja, jag VET så klart att det finns lagar att förhålla sig till, och – snyft – ”FNs mänskliga rättigheter” (samma FN som stod bredvid i Rwanda, i Centralafrikanska Republiken och betraktade folkmord medan deras egna soldater våldtog både kvinnor och barn, så ädla ord med en så genomrutten kärna. Tvi!) och då måste det givetvis utredas och duttas och tillsätta en nationell samordnare och kanske en kommission??? Så att man slipper agera, men kan fortsätta klappa sig själva på axeln för sina humanitära insatser.
   Dessutom passar det sig ju definitvt inte NU, när vi precis börjat gulla med arabstaterna! Yazidiska barn får gott fortsätta vara sexslavar ett tag till så att regeringen hinner få lite ordning och reda på sina allianser. Vidriga hycklare.
   Detta terroristgullande är en tyst sanktionering av folkmord, och det begriper politikerna förstås (inte MP och dylika världsfrånvända gråthulkande känslopartier, men de begriper ju å andra sidan ingenting) men att faktiskt AGERA, njaa, det är ju det här med säkerhetsrådet, vapenavtalen, EU, NATO och nåt med solidaritet, humanitär stormakt och att ta ansvar för att de vänner man nu valt att sida sig med faktiskt tjänar något på att bomba sönder MÖ med demokrati som ingen bett om och störta ”tyranner” som fått sina ekonomier att blomstra (Gaddafi, någon? Men en afrikansk union, med egen valuta, som han talade om att utveckla, det blir lite obekvämt för en världspolis som dessutom vädrade olja, så folket befriades från Afrikas starkaste ekonomi och har nu inte ens ett fungerande styre, tack Väst för medmänskligheten!).

   Jag säger: Låt dem leva i den stat de önskar upprätta, så får väl IS rå om sina egna bäst de vill. Det var dem själva som rev sina samhällskontrakt när de beslöt sig för att åka ner och våldta yazidiska kvinnor, FLICKOR!, delta i folkmord, bränna människor levande, kasta homosexuella från hustak, delta i offentliga avrättningar, låta sina barn sparka fotboll med avhuggna huvuden etc etc etc.
   Sådana individer har förverkat alla sina rättigheter, vad mig anbelangar, och det ingår fan inte i MITT samhällskontrakt att jag ska stödja IS genom att vårda och hela deras sårade soldater tills de är redo för strid igen, eller bara ett vanlig liv, som om ingenting har hänt.
   Låt dem betala, stå sina kast, så kan vi rå om deras offer istället. Som en riktig humanitär stormakt, inte bara en som gäller att slänga sig med uttrycket för det klingar så bra i de fina salongerna, och kliar egot lagom skönt med.
   Egoism och ren jävla feghet är vad våra sluga fähundar till politiker ägnar sig åt när de ens har mage att ta ord som ”rätt till stöd, att hjälpas in samhället igen” i sina falska munnar. De har inte glömt att det inte är de som faller offer för IS som återvänder – de är nämligen lemlästade, våldtagna, halshuggna, massakrerade; döda – de bara skiter i det. Så enkelt är det, och att luta sig mot lagstiftning för att man har en fördärvad moral, det är fan inte värdigt ett civiliserat samhälle. Ett land som styrs av lagar, men inte klarar av att skilja rätt från fel, det är ett land som kommer korrumperas tills det genomruttet och fördärvat kommer störta rakt ner i fördärvet och lämna blott barbari i sina spår, och det ser vi ju nu; när vi bjuder barbaren till bordet medan barn flyter iland på våra stränder. ”Ta en bild, så de ser att vi bryr oss!”.
   Vilsna kräk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *