Fullständigt oacceptabelt, Löfven!

-Vi ska inte blunda för att det kommit många människor hit från Mellanöstern, där antisemitismen är en utbredd uppfattning, nästan en del av ideologin. Vi måste bli ännu tydligare, våga prata mer om det. Även om muslimer är en utsatt grupp är det inte mera legitimt för dem att vara antisemiter.

Så sa statsminister Löfven för några dagar sedan till Judisk Krönika efter förra fredagens stora palestinska demonstration i Malmö, där man utropade en Intifada i Sverige och uppmanade till att ”skjuta judar, kasta sten och bränna och kasta ut de fördömda judarna”. Demonstrationen följdes senare av en brandattack mot ett judiskt kapell i Malmö. Polisen förhöll sig passiv under den aggressiva demonstrationen och förklarade detta med att man inte förstod vad mobben skrek, då de skrek på arabiska. Finns det inga poliser eller civila i Malmö som förstår arabiska?

Samma helg kastade maskerade män brandbomber mot synagogan i Göteborg, där barn och unga fick gömma sig i synagogans källare. Det är en mycket kuslig påminnelse om Kristallnatten och judeförföljerna i Anne Franks Tyskland. Fruktansvärt och fullständigt oacceptabelt att detta sker i vårt land idag! Undra på att det uppmärksammats internationellt och rört upp känslor långt utanför Sverige! Allt medan Löfven som normalt är mer oroad över ”sverigebilden” än den svenska verkligheten duckar.

Förra lördagen drabbades Stockholm. Där kallades judar för apor och grisar från podiet utanför amerikanska ambassaden och israeliska och amerikanska flaggor brändes. Talkörer ropade att Muhammeds armé ska massakrera judar och att miljontals martyrer ska gå mot Jerusalem (Gudmundson, SvD 11/12).

Idag finns ett våldsamt judehat i Sverige (DN 16/12). Löfvens förslag, när han inte har någon lösning på ett allvarligt problem, är det vanliga ”Vi måste bli ännu tydligare, våga prata mer om det.” Vem måste bli ännu tydligare och vem måste våga prata mer om det? Löfven, liksom PK-media, har ett tungt ansvar för att alla som påtalat och ”vågat prata mer” om problemet med de värderingar som många av migranterna har med sig från sina hemländer, brunsmetats. De politiskt ansvariga har vägrat att se en koppling mellan migration och kriminalitet liksom mellan invandring av unga män från muslimska länder och antisemitism. Det har t o m funnits en obehaglig tendens att släta över den antisemitism som kommer från pro-palestinsk vänster eller muslimskt håll. Hur kan man släta över eller överse med att de som fått skydd i Sverige ska uppmana till att svenska judar ska förföljas och skjutas? Fullständigt oacceptabelt!

Terrorforskaren Magnus Ranstorp föreslår inte att man pratar mer. Han efterlyser istället att samhället ”agerar stenhårt” och länkar till en video från den palestinska demonstrationen i Malmö:

-Videon från palestinsk demonstration i Malmö där man uppmanar att skjuta judar. Politiker bör se den så man förstår att utbildning inte räcker för att vända antisemitism. Här måste samhället agera stenhårt och på alla fronter!

Den rödgröna, feministiska regeringen är idag den mest israelfientliga regeringen i hela Europa. På senare år har människor som hatar judar och Israel invandrat till Sverige. När det brinner i en moské utlovar Löfven krafttag mot ”islamofobin”, men när en kyrka i Malmö attackeras tiger han. Den rödgröna regeringen har länge visat stor förståelse för ”människor som uttrycker sin frustration” mot judar och Israel och Ilmar Reepalu, f d kommunalråd i Malmö, bagatellisade antisemitismen.

Löfven och hans regering har under hela mandatperioden praktiserat prat i kvadrat istället för att sätta ner foten och lagföra dem som gjort sig skyldiga till antisemitism. Hur många gånger har vi hört honom upprepa ”Detta är helt oacceptabelt” utan att han i handling ha agerat och utkrävt ansvar av de skyldig. Den som begår hatbrott ska veta att det gör man inte ostraffat i Sverige. Vilket nederlag för rättsstaten och det demokratiska samhället att vi nu får allt fler hotfulla antisemiter och att de fått härja fritt utan att polis och rättsväsende slagit till med full kraft mot dem!

Det är svårt att förstå vad Löfven menar med att ”muslimer är en utsatt grupp”. Jag tror många med mig anser att muslimer behandlats tämligen väl i vårt land. De har fått skydd här, välkomnats och fått tillgång till hela vår välfärd och alla våra rättigheter. Att relativisera och se muslimer som en ”utsatt grupp” torde innebära att man inte tror på deras egen inneboende styrka, vilja och kapacitet utan ser dem som ’offer’ och klienter för det välfärdsindustriella komplexet. Vidare ser man dem som blivande socialdemokratiska väljare. Det förklarar till stor del varför de politiskt ansvariga låtit antisemitism och hederskultur utvecklas. Man skär inte av den gren man sitter på.

Krönikören Olof Hedengren skrev 14/12 bl a följande på samtiden.nu

Genom sin Israelfientliga politik och sitt oreserverade stöd för Palestina har den svenska regeringen med stöd av vänstermedia bidragit till den utbredda antisemitismen som främst emanerar från muslimer i Sverige men där en stor del av etablissemanget blundar och talar om ”islamofobi”.

-Wallström och med henne hela vänstern försvarar med näbbar och klor Palestina, vars politiska gren, Fatah med Abbas i spetsen, är genomkorrupt och har så varit länge medan vi öst pengar över rörelsen.

Ledarsidorna.se hade 10/12 följande inlägg:

Med den migration som EU och Sverige tagit emot de senaste decennierna har detta inneburit att vi importerat en värdegrund som vi annars bara sett inom nazismen. Att det får genomslag i riksdagen och i kanske framför allt socialdemokraterna är uppenbart. Riksdagsledamoten (S) Hillevi Larsson har vid upprepade tillfällen medverkat i demonstrationer med antisemitiska budskap eller i sammanhang där Israel presenteras som icke-existerande. Larsson, som har sin starkaste väljarbas hos exil-palestinier, har återkommande förklarat att hon inte förstått sammanhangen eller angett som skäl att hon inte förstår arabiska. Ett annat exempel från just Malmö är förbundsstyrelseledamoten i Socialdemokrater för Tro och Solidariet, Adrian Kaba. Som ordförande för dialoggruppen mellan den judiska församlingen och olika muslimska grupperingar spred han antisemitiska vandringssägner.

Fristad.se skrev 9/12 så här:

-Socialdemokraterna har gjort ett val. De har valt att enögt stötta den palestinska sidan i konflikten, de har valt att liera sig med islamister i Miljöpartiet och de har valt att tona ned den antisemitism som under lång tid har vuxit i bland annat Malmö. Resultatet ser vi nu, och då ger jag inte mycket för ministrars fördömanden.

2015 tog Sverige emot stora mängder migranter, främst muslimska migranter. Att detta skulle innebära problem och en radikal förändring av vårt land och vår kultur kan endast enögda politiker utan framförhållning ha missat. Den som påpekade detta brunsmetades omedelbart både av makteliten och av PK-media. Idag kan inte ens Löfven förneka att Sverige fått parallellsamhällen där hederskultur härskar och där grova gängvåldtäkter och antisemitism ökar. Det yttersta ansvaret för detta bär socialdemokraternas identitetspolitik och PK-medias rädsla eller ovilja att beskriva dagens verklighet och dess orsaker. Att skylla allt på några hundra svenska nazister duger inte och botar ingalunda den växande antisemitismen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *