(m) – inget pensionärsparti

Som pensionär så hade jag tid att titta på Reinfeldts inledning på m:s hallelujamöte i Norrköping. Moderaterna är ju kända sedan tidigare att historieförförfalska sin bakgrund. Och Reinfeldt fortsatte.

 

Han nämnde inte att högern 1921 var emot kvinnlig rösträtt.

Han nämnde inte ens den viktiga ATP-reformen – som högern var emot. De ville inte att vi pensionärer skulle få del i en trygg framtid på 50-talet.

 

Nu har vi de senaste 7 åren sett hur man dessutom straffbeskattar oss pensionärer och får betala ca 10 000 kr mer i skatt i år än en löntagare. Och nu har han låtit meddela att det blir inga skattesänkningar för oss pensionärer i framtiden heller.

 

Men Reinfeldt irriterades också i sitt tal över att pensionärer blev 100 år och hade magen att kräva pensionsutbetalningar även då!

 

Ska han ta av oss pensionen ytterligare när vi blir så gammal – eller vill han bara ”ta livet av oss” ? Då kostar vi ju inget i Moderaternas värld!

 

Alla pensionärer bör lämna moderaterna ryggen!

Reinfeldt är ”stridshingsten” mot oss pensionärer!

3 kommentarer

 1. Vad ett parti stod för för 100 år sedan kan väl dagens partiledare inte stå till svars för. Många partier har saker de är mindre stolta över idag. Tex Per Albin Hansson som lagstiftade om tvångssterilisering.

  ATP-systemet var underfinansierat vilket innebar att de som var gamla fick pension men det skulle aldrig räcka till framtida pensioner. Vad jag vet så var samtliga partier överens om pensionsreformen. Bromsen är till för att man inte ska betala ut för mycket – pensionerna ska räcka även till de som jobbar idag.

  Löntagare får förvisso ett jobbskatteavdrag – men de betalar också via arbetsgivaravgiften en allmän löneavgift som inte pensionärer betalar. Den allmänna löneavgiften är högre än jobbskatteavdraget. Alltså betalar pensionärer lägre skatt.

  • Om Reinfeldt hade haft en riktig historieskrivning skulle han självkritiskt erkänt vilka felaktiga beslut som högern tagit genom historien. De håller dock fast vid sin historia och startår mm.

   ATP systemet drevs igenom med EN röst i riksdagen. Det var en folkpartist som fronderade mot övriga borgerliga partier inkl. högern. På den tiden trodde man att finansieringen skulle hålla i framtiden. Man visste inte då att levnadsstandarden skulle öka så kraftigt som den gjort.

   Arbetsgivarna betalar en del av lönen som arbetsgivaravgift – det avsätts pengar till våra pensioner. Alltså borde även pension beskattas lika. Det är bara uppskjuten lön. Men den förenade högern tänker inte på solidaritet och rättvisa!

 2. Enligt min mening, hade ATP-systemet varit hållbart över tid om inte vi blivit så många som skulle dela på våra gemensamma medel. Också andra länder i världen måste ta ansvar för individer som önska en bättre framtid. Och det är bara ett parti som problematiserar våra offentliga utgifter på ett konstruktivt sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *