Pinsamt av KD Smetana i Vännäs

Hans-Inge Smetana gläder sig i sin vk-blogg över att kunna sänka skatten för de mest rika. Jag skrev en kommentar till hans blogg att det var märkligt att han tycker det är bra att skillnaden mellan vad vi pensionärer skattar och löntagare bara ökar och ökar!

I ett svar till min kommentar skriver Smetana att Alliansen visst sänkt skatten för oss pensionärer och skriver att ”Och KD kommer inte ge sig skatteskillnaden är utplånad”.

Vilket hyckleri! Har har ni i 7 år SETT TILL att ÖKA skillnaden mer och mer!! Och vi pensionärer ska nöja oss med nån 100-lapp! Pinsamt Smetana!

 

Under Alliansregeringens tid har priserna ökat med 16,5 procent! Varje 100 lapp är bara värd ca 85 kr i förhållande till 2006. Samtidigt har vi sett våra pensioner i stort sett stått stilla med löntagarnas löner har ökat kraftigt! En pension på 10000 kr i månaden 2006 är nu bara värd ca 8500 kr. Och nästa år sänks pensionerna igen med ca 300 kr. Pyttsam med din 100-lapp!

Ni har verkligen fastnat i den moderata råttfällan – skattesänkningar tïll de rika.

KD glömt sin bakgrund

KD har verkligen lämnat de tankar som formades när partiet bildades. Jag är säker på att dess grundare Levi Petrus sitter i sitt paradis och gråter över hur ni har lämnat de svaga, sjuka och äldre bakom Er.

 

De med sjukbidrag svälter

Lyssna bara på den kvinna som ringde in till ”Ring p1” igår. De som har sjukbidrag har inte fått en krona bättre. Jag känner personligen flera med sjukbidrag som bara får det sämre och sämre. De får inga skattesänkningar.

 

(S)olidaritet?

När (s) var vid makten så gjordes många skattesänkningar genom att höja grundavdraget (men det kallar ni inte skattesänkningar). Det gjordes LIKA för alla grupper i samhället! Där fanns en SOLIDARISK tanke!

KD har totalt lämnat de sjuka, svaga och gamla bakom sig bara för att få sitta i regeringens köttgryta för att genomföra Moderaternas gamla tanke om skattesänkningar för de rika!

Att Er politik mot kommuner och landsting gör att de måste höja skatten när statsbidragen urholkas då de inte kompenserar för lönehöjningar gör att vård, skola och omsorg bara kommer att bli sämre i framtiden med Er politik½

Oss pensionärer har ni totalt glömt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *