Är jag och 33 anledningar en samhällsfara?

Folkbladet 17 maj

Det ofattbara har hänt. Jag bloggade om sidan ”33 anledningar” vilken de senaste dagarna fullkomligt sprängt näthimlen, med hittills över en halv miljon besökare, och när jag vaknade i morse var bloggtexten på Folkbladet borttagen.
Lever jag i en demokrati eller är det den mörka sidan som styr?
Är jag en säkerthetsrisk?
När man igår, via facebook, skulle gå in på min blogg på Folkbladet möttes man av följande;
”Facebook tror att den här webbplatsen kan vara osäker. Om du inte känner till den bör du ge oss feedback genom att markera den som en skräppostsajt (du dirigeras då tillbaka till Facebook).”
Imorse var bloggtexten borta. Hela posten hade gått upp i rök. Efter dryga 2500 besök. Efter ca 350 delningar. Jag blev så förbannad att jag höll på att sprängas med samma intensitet som ”33 anledningar” sprängt internet.

Jag kommer inte att ge mig. Jag bloggar igen och igen och igen om så behövs, och jag kopierar nu in texten nedan, den text som  av okända gärningsmän inatt togs bort.
Bloggtexten ligger också på min hemsida. Den är fortfarande intakt.

Rädda Barnens Ungdomsförbund anordnar en demonstration på Sergels Torg i Stockholm, lördagen den 25 maj kl 15, där man utgår från 33 anledningar och dess budskap.

Nedan har ni den text som låg i bloggen som försvann.
Jag tänker inte ge mig.
Bara så ni vet.

*************************************

Min dotter har ofta talat om det, det senaste året. Om hur kvinnor framställs i media, om hur våld och sex används för att sälja allt från kläder till husgeråd. Om hur annonser är fyllda av kvinnoförnedring medan män beskrivs som maktgalna med ett sjukt kontrollbehov. Om hur kvinnor våldtas och misshandlas världen över. Om hur pojkar redan i unga år ser på flickor som objekt, inte som människor.

Hon har reagerat så starkt och så engagerat sig i sitt inre att hon till slut startade en sida på nätet. Hon har samlat på sig fasansfulla bilder och annonser och skrivit texter till bilderna, 33 stycken, som vart och ett av dem är en stor fråga i sig.
Jag är imponerad av hennes arbete och engagemang och jag vill dela med mig av det.

Läs länken nedan och låt er beröras.
33 anledningar att säga ifrån.

Tack Sofia.

http://trettiotreanledningar.com/

 

Ett tillägg:
Sidan ”33 anledningar” har exploderat på twitter och facebook. Efter 21.000 delningar blockerades den på facebook. Dagen efter hävdes dock blockaden efter en kraftig reaktion i media.
Efter endast en vecka var den uppe i 200.000 delningar och över 800.000 unika besökare. Den översattes till flera språk.
Sofia fick en utmärkelse av Crossing Boarders och hennes 33 anledningar har blivit diskussionsunderlag inom politiska partier, ungdomsförbund och inom skolan och den används av diverse föreläsare m.m.

 

Denna min bloggtext finns också på hemsidan www.annallan.se

 

4 kommentarer

  1. Även inbjudan till demonstrationen mot sexismen i nästa vecka blockerades igår och det gick inte att bjuda in.
    När man anmälde att det nog var ett misstag dvs inte skulle betraktas som skräppost och ställde frågor kom ett svar att de hade ett beslut på att inte besvara frågor gällande denna länk.

  2. På tal om demokrati, din dotter har tagit bort mina långa och seriösa kommentarer om feminism.

    Påstå inte vara ett offer, ja, 33 anledningar är ett samhällsfara.

    • Jag är osäker på om det är min dotter som tagit bort kommentarerna. Jag uppfattade att det var andra som var inne på sidan och tog bort vissa saker. Skriv det igen så får vi se! Men om du är en man som hatar kvinnor så tycker jag inte att det är någon idé att du alls befattar dig med det här. Du har säkert andra kanaler att nyttja för att föra fram din sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *