(M)oderatmonstret mot pensionärerna – för de rika!

Så har vi då svart på vitt från riksdagens utredningstjänst:

  • Mer än 25% av regeringens skattebidrag (de kallar det skattesänkningar – totalt 18 000 miljoner) i nästa års budget går till den tiondel av befolkningen som tjänar allra mest – men å andra så går

  • Bara 1% av  bidragen går till den tiondel som tjänar allra minst!

De som tjänar mest är de med inkomster över 42500 per månad. De tjänar 6000 kr/år. De som får minst är de som endast har en inkomst på 7800 kr per månad – de får bara 300 kr per år! Fredrik Reinfeldt själv får mer i bidragshöjning nästa år än en sjuksköterska!

Att vi pensionärer DESSUTOM får sänkta pensioner nästa år är ju “grädde på moderatmonstret”.

Fy skä(m)s ta (m)e f-n!

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5671357

 

2 kommentarer

  1. Intressant det där med (S)-logiken. Enligt denna är löntagarens lön statens – det hen sen får behålla är skattebidrag. För det är exakt så P-O menar ovan.

  2. Alla betalar vi enligt en fastställd kommunal, landstings och statsskatt. När detta är betalt så betalas en del tillbaka till löntagare som skattebidrag. Men Alliansen kallar det jobbskatteavdrag för att inte använda samma terminologi som Högern tidigare använde! De krävde sänkt skatt och inget annat! Därför är förre högerledaren så jäkla nöjd. Han krävde 120 miljarder – nu är det 130 miljarder. Men skillnaden år dock att den gamla högern ville sänka för ALLA – inklusive pensionärer. De var ur den synpunkten mer rättvisa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *