Sveket mot Nordmaling igen…

Man kan på olika sätt mäta hur Alliansens politik utarmar kommunerna. Alliansen har kraftigt försämrat det sociala trygghetsnät som vi haft i Sverige.

 

Man slog tidigt till och försämrade villkoren för A-kassan. Den blev inte avdragsgill i deklarationen och avgifterna för vissa kassor ökade kraftigt.

Man försämrade för de som har ersättning från Försäkringskassan.

Man har fört en politik som kraftigt ökat arbetslösheten – inte minst bland ungdomen.

Med mera.

Detta har förstås fått kraftig negativ effekt även på Nordmalings kommun. Ett exempel är socialbidragen – eller som det nu kallas försörjningsstöd.

Socialbidragnling

 

I denna tabell ser vi att i riket har socialbidragen ökat med 29%. I Nordmaling hela 82%. Nära en fördubbling och har minskat kommunens kassa för skola och omsorg med 3 miljoner kronor!

 

Alliansen bär som sagt ansvar för politiken mot kommunsektorn. För att klara behoven har kommunens tvingats höja skatten och göra drastiska nedskärningar.

Men som sagt:

Det hjälper inte att som fp-riksdagsman att stå i Nordmalings fullmäktige och snyfta över neddragningar – när man själv har röstat för den poltik som drabbat kommunen med sänkta reella statsbidrag och gett höjda socialbidrag.

 

Jag uppskattar till att kommunen genom Alliansens politik på det sättet kostat Nordmalings invånare minst 15 miljoner kronor! Pengar som hade behövts för skola och äldreomsorg! Ja rädda byskolor!

Källa: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *