Vinst och förlust

Jag har vunnit storvinst! Har ni någon gång fått mejl om att er epostadress vunnit storkovan? Imorse hände det mig, igen, och enligt anonym avsändare var summan hela 915,850 euros. Ni känner igen upplägget, för att hämta hem vinsten ombeds man att fylla i och returnera vissa uppgifter. Men ändå, tanken svindlar för vad skulle man egentligen göra om man fick ett tillskott av den kalibern i sin hand.

Jag skulle kunna nappa på något annat mailerbjudande som det som lär mig fem språk på två dagar eller varför inte skaffa mig en universitetsexamen inom ett superintressant ämne från ett välrenommerat universitet. Jag skulle kunna köpa mig en man eller fru eller you name it-whatever there is to buy eller det man kanske inte ens trodde fanns att köpa.

Nätet är en spännande värld, ibland skrämmande cynisk och med en hel del minst sagt tveksamma aktörer men jag vill ändå tro att de flesta cyberfigurerna ändå har ärligt uppsåt och är dedikerade företagare eller entreprenörer.

Ser man på vinbranschen händer det en hel del på webben och utvecklingen går i snabb takt. Mindre kända vinländer som exempelvis Turkiet twittrar ut information om (vin)händelser i landet och jag har på så sätt kunnat lära mig mycket mer om turkiskt vin. Det är bra. Det finns många andra liknande goda exempel, precis som att det ganska snart uppdagas vilka twittrare som är köpta kanaler.

Om två timmar, kl 12.30 svensk tid idag onsdag den 5 september, ska två australiensiska vinmakare i Barossa hålla en vinprovning på nätet, live. Jag tänker ta del för att höra deras åsikter, tankar och omdömen om de tre vinerna som provas. Det är första gången som jag försöker mig på ett sådant ”event” och det ska verkligen bli spännande att följa.

När det gäller onlineprovningen från Australien hoppas jag verkligen på kontakt, allt annat är förlust. Men om tillbaka till inledningen i denna text så är det väl tur eller ren vinst att man inte går på allt som dimper ner i brevlådan.

Vill ni också vara med på provning gå till http://www.barossahq.com/ för registrering.

Dagens tema:
Scott Hazeldine and Alex MacClelland will be tasting and discussing the Schild Estate 2007 Moorooroo Shiraz, 2008 Ben Schild Shiraz and the 2010 Barossa Cabernet Sauvignon.

Vi ses i rymden!
Elke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *