Får jag presentera – Cristina Torres

Familjen Torres stammar från Spanien och mycket riktigt är Cristina Torres, dotter till Marimar Torres som i sin tur är syster till vinvärldens välkända Miguel Torres. Som första reporter, någonsin, har undertecknad intervjuat Cristina Torres när hon var på blixtvisit i Sverige. Den unga kvinnan lär få göra tusentals intervjutillfällen i framtiden, arbetsrelaterade som privat varför detta tillfälle var unikt och därmed passar alldeles extra bra en dag som idag.
DSCN1667

Med rötter i Katalonien röner den vinmakande familjen Torres en idag unik och enastående respekt i vinbranschen. Med varsam men mycket bestämd målsättning att göra vin i samklang med naturen har vinföretaget Miguel Torres erövrat världen och vunnit konsumenternas förtroende. Torres har varit föregångare i kretslopps-tänk av alla slag och de var redan där innan världen började debatten om EKO och socialt ansvar.  Vin görs i hela skalan från varumärkena som ni hittar på världens alla flygplatser till exklusiva produktioner med Mas La Plana som möjligen det mest kända vinet med spanskt ursprung till de rafflande bra, exklusiva vinerna från Marimar Torres i Kalifornien.

Få, om någon annan vinproducent, har mig veterligen ett lika stort patos för människor och jag minns handlingskraften och den snabba reaktion Torres chilenska vinhus agerade med vid den kraftiga jordbävningen 2010. Otaliga är miljöprojekten, samhällsengagemangen och den aktiva strävan att producera vin, för och av människor på en jord som vi har till låns. Jag kan bara spekulera i anledningen om varför Torres gör det så bra men det är inte för mycket att säga att en anledningen torde vara de två syskonen, Miguel och Marimar Torres, förhållningssätt till livet och till business i allmänhet.

Att Cristina Torres som fyller 25 år 2013 är klok som få, efteränksam, jordnära och djupt engagerad i framförallt moderns kaliforniska vingård, Marimar Torres är fantastiskt att se. Hon gör det bra och hon har bara börjat. Det ska bli mycket spännande att följa denna unga, ambitiösa kvinna framöver och med tanke på att hennes lika skickliga kusin, Miguel Torres Maczassek tog över VD posten i familjeföretaget 2012 ser framtiden onekligen ljus ut för familjen Torres vinföretag.

Hela intervjun med Cristina Torres kommer upp på Vinbanken nästa torsdag, den 14 mars 2013.

Veckans fredagsvin, vit och röd är givetvis från Torres.
Druvig och blommig: Torres Santa Digna Gewürztraminer Riesling Reserva (6055), 73 kr
Fruktig och smakrik: Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Reserve (16505), 73 kr

På bild: Cristina Torres till vänster, undertecknad till höger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *