Påsköl och snaps

Inte handlat än och är du osäker på vilken av alla Påsköl du ska satsa på finns bra hjälp att ta del av i Arne Hööks Påskölsrecension för Vinbanken. Läs den här.

11.brännvinSnaps väljer många med hjärtat och ofta väljer man samma sorter man valt i många år tidigare. Om det är av tradition eller ett precist smakval grundat på egna omdömen kan jag inte svara på. Förhoppningsvis är det inte ett slentrianmässigt köp i alla fall.

Nya spritsorter har det svårt, i betydelse att vinna konsumentens gillande. Många försvinner innan man ens visste att de fanns. När nyheten heter Prima Örtagårdsbrännvin (86738), 198 kr för 500 ml. är det dock svårt att tro på annat än succé. Smak av timjan, rosmarin och citron gör sig utmärkt till Påskbordet och framöver, till sommarens lättare rätter, till grillat kött och lax i många tillagningar.

Möjligen har din butik några enstaka buteljer av Örtagårdsbrännvinet som annars är en beställningsvara. Ber om ursäkt för den sena rekommendationen men hade själv missat att snapsen var en beställningsvara. Konstaterar att det är nya tider nu och det gäller även för inköp av alkoholdryck som alltså måste planeras.

För alla som kör noll-promillestil över helgen är Systembolagets alla nya äppelmuster goda tips. De smakar verkligen mer och passar utmärkt till mat eftersom de innehåller lite eller ingen sötma.

Glad Påsk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *