Fredagsvin med framförhållning

Så länge som tillfälliga vinnyheter på Systembolaget, kallas för TS, inte går att beställa mellan butikerna har beställningssortimentet fått en rejäl skjuts fram. Likaså har distanshandeln av alkohol ökat lite. Det är intressant.

gustave lorentz GC riesling kanzlerberg 2015

Att beställa vin direkt från vingården gör man som privatperson med en privatimport. Köparen ålägger sig att betala alla skatter och ordna transport. Ett annat sätt att komma åt viner som inte listas i Sverige ac Systembolaget, är att köpa vinet hos en distanshandlare. Distanshandlaren säljer vinet till köparen, inklusive skatter och transport. Just nu pågår en högst intressant mål i Stockholms tingsrätt som rör huruvida Winefinder (distanshandlare av vin) ska få sälja vin i Sverige.

Googla för mer information, flera medier har lyft ärendet, även Vinbanken har skrivit Sluta sälj vin till svenskarna – Systembolaget stämmer Winefinder’.

Ett vin som jag drack nyligen är ett vin jag själv tagit med mig hem från en resa. Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg 2015. Det är lätt att bli lyrisk över bra vin och så även av denna så fint eleganta och subtila alsaceriesling. Alla rätt med andra ord och kan jag lova, suveränt god till kalkon med gräddsås.

Veckans vinköplista innehåller förslag på vin som man hittar i butik men också i BS (beställningssortimentet). Bland annat en cava för fyndiga 89 kr.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *