Fredagsvin

Igen, fredag. Själv har jag ett förmodligen starkt impopulärt förslag, – lägg till en dag i veckan för den räcker liksom inte till…..

Vin med extra allt är lättare att plocka fram än extra tid så jag får väl typ ”nöja” mig med att leverera vintips. Och inte mig emot för något av det roligaste jag vet är att fundera över vad jag ska äta och dricka till helgen.

Nedan ett vin som när jag provade det första gången i provningsrummet på Systembolagets journalistprovning direkt fick mig att tänka på Folkvinsbloggen. Helt perfekt!

NBNC 2011 (2533), Abreu & Sobreiro, Lisboa Portugal, 57 kr
Druvor: 70% aragonez (tempranillo), 20% castelão och 10% touriga nacional.
Smak: Medelfyllig. Mörk frukt, rostade fat, kaffe, inslag av kryddor, mustig rondör och smak av mörk choklad. Fat.
Passar till: Höstens mat! Ugnslagad stek, ugnsbakade rotsaker. Mustig sås.
Omdöme: Vardagsvin. Mustigt generös. Folkvins-hit!
Betyg: 4

Recensionen ovan har jag plockat ur min topplisteranking av nya oktoberviner på Systembolaget. Vill ni se hela listan är ni välkomna in till Vinbanken. Inlägget ligger längst upp, som en av nio rullande bilder.

Vad händer imorgon?
Själv ska jag ta hand om vindruvorna…ähum..skörda…och det ser ut som att detta år går till historen (har haft stockarna i 8-9 år cirka) som ett riktigt uselt sådant.

Trevlig helg! /Elke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *