Fiskelycka i Umeälven

Dagens fångst var en riktig överaskning för undertecknad som fiskat en handfull gånger – någonsin. Okej, jag vet att omständigheten var allt annat än naturlig eftersom odlingen i Umgransele utsatts för sabotage. Förutsättningarna för en hobbyfiskare som mig var därför lysande.

Bästa draget?Fick med spö en amerikansk regnbågsforell och sex öringar. Wow! Middagen är given och nu har regnbågenskickats in i ugnen, inlindad i folie med smör och gräslök. Till serverar vi sedan tärnade ugnstekta rotsaker med en fänkålsås. Vinet ska vara vitt och i glaset finns en smörig chardonnay från Nya Zeeland, Villa Maria Reserve 2010.

Grönt kort.Men nog är det tråkigt om all denna fisk som inte är van vid att föda sig på egen hand eller ’vet’ hur det funger IRL (i frihet).Och glöm inte företagaren. Ojojoj….det är jobbigt läge och jag kan inte annat än beklaga. Det vore intressant att veta hur uthålliga veganer eller djurrättsaktivister är i sak och när dom lever verkliga livet. Att leva som man lär handlar sällan och som tur är inte om svart eller vitt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *