Julölsracet har startat

Hibernation Ale, Flying Dog K-9 Cruiser Winter Ale, Jólabjór, Mohawk Blizzard Imperial Porter och Jacobsen Golden Naked Christmas Ale är bara någar av alla de öl journalister ska prova idag. Det är dags för jul-ölsprovning på Systembolaget.

Ölintresset boomar och snart finns små bryggerier i varje stad precis som en ölklubb för entusiaster. Öl har precis som vin verkat gå i riktning, stark, starkare till starkast. Inte alltid bra såklart för när en dryck bara smakar alkohol går den bort. Det fungerar helt enkelt inte annat som en engångsföreteelse och bryggaren eller om det gäller vin, vinproducenten har missuppfattat syftet med sitt arbete. Balans är bäst och det som håller i långa loppet, oavsett stil.

Aldrig tidigare har jag varit med om att de varit lika många julöl till antalet, 50 stycken eller att de haft lika fantasifulla namn. Vad är det för fel med julöl, bara så…och vad betyder naked på en öletikett…man undrar. Förklaringen hittar man i malten och kornen, naked som är ett polerat korn…nakenhavre har alla hört som köper gryn och flingor från hälsokosten.

Julöl ska börja säljas den 15 november och min rekommendation för öl-fans är att vara med från start. För trist nog kan vissa brygder ta slut långt innan jul….Mina bästa tips publiceras här efter provning.

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *