Trevligt och okomplicerat med rött vin

Ibland är det som förgjort. Idé om vad man ska laga till middag, när man ska äta, med vem och vad man ska dricka. Man vet inte och har ingen aning om  – vad! För hur skulle man veta det senare, vilken dryck man ska välja, när man inte vet vilken mat man ska äta? Men, möjligen är det problemet, man krånglar till det.

Ibland borde man bara tillåta sig själv (hmmm…är jag kanske ensam om detta i-landsproblem) att plocka fram en flaska vin, no-name, och dricka det för att det är gott. Punkt. Strunta i maten. Ja, hahah…ni hörde rätt och jag kunde t o m ha svurit på att – sa jag verkligen så?

Här är tre finfina röda vin-val, olika prisklass. Budget, medium, snygg:

Primicia 2011 (32410), Spanien, 64 kr
Medelfyllig. Mörk frukt, kärnig ton, tydligt örtig med smak av fat. Toppen i billig prisklass.
Provad: 2012-12-03

Periquita Reserva 2010 (2560), Portugal, 79 kr
Medelfyllig. Mörk frukt, örtig ton, lite kaffe, rostade fat och smak av läder. Lääääckerrr och nog har vinmakaren ”lyft” Reservan (kvaliteten upp jämfört med Orginalet) ur modernist-fållan. Härligt och tummen upp från mig.
Provad: 2012-12-03

Barbaresco 2008 (5337), Italien, 179 kr
Fyllig. Stram, kärnig smak av lakrits, gummi, rosor, läder och örter. Stram och kärnig i eftersmaken. Bäst till mat måste jag erkänna, fast ibland så är just denna stramhet så skön. På egen hand och när man valt den själv såklart.
Provad: 2012-12-03

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *