Porsbrännvin – nygammal kändis

k-medium

Bild: jezebel.com/tag/keith-richards

Det går skrönor om alla möjliga celebriteter som gillat beska snapsar från Piratens besk till Beska droppar. Medlemmar i Rolling Stones är några av namnen som nämns när kuriosa berättas om en besk eller snaps. Och frågan är om inte brännvin kryddat med pors lyfter smaksensationen ett steg till. Pors smakar både beskt och och sött, en lustig kombination som om man fallit till föga är svår att kopiera eller vara utan.

Nyhet på Systembolaget 1 juni
Pors (136), Sverige, 219 kr för 500 ml.
Smakar starkt, bittert och lite sött och har en fin längd med skönt bett. Inte en smak som alla andra och – störtskön!
Betyg: 4+

Midsommarmat
Som brännvinskrydda tillhör pors det svenska dryckesarvet. Pors har en rik smakbild och en förmåga att förhöja upplevelsen av sill, kräftor och klassiska smörgåsbordsrätter. Pors som smak och i kombination med styrka är också en skön smakförstärkare till moderna rätter som asiatisk mat, söta desserter, ostar och choklad.

Vinbanken.se finns en lite längre artikel om pors, om brännvinet förr och idag plus ett fint recept med vit sparris som passar bra till ”den lille”.

Bild: jezebel.com/tag/keith-richards

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *