14 flaskor vin om dagen…

Den stora snackisen på nätet just nu är uttalandet Gérard Depardieu gjorde när han nyligen blev intervjuad av ett fransk Filmmagasin.

Han ska ha sagt att han inte kan dricka normalt och att han utan tecken på onykterhet kan svepa 11, 12, 13 ja till och med 14 flaskor vin om dagen! Det är såklart bara sorgligt att höra detta och något som fått vinbranschen att reagera med att de inte står bakom överkonsumtion. Att smaka en drycks nyanser, om vinet är komplext eller inte är de facto helt omöjligt även efter förhållandevis låga intag av alkohol.

Alkoholfri dryck (dessvärre sällan alkoholfritt vin) kan vara minst lika god som vin och idag finns ett stort utbud drycker som inte innehåller alkohol. Äppeldrycker framförallt.

Och att den som avstår alkohol ska känna sig utanför i sociala sammanhang är också en förlegad tanke som bara sitter i huvudet. Varför ska man ”behöva” säga att man kör bil i stället för att bara svara, nej tack jag känner inte för det? Det jag vill säga är att man ska dricka det man vill och när man vill med respekt för att alkohol är just, alkohol.

I veckan har jag varit i Kivik för att besöka äppelodlingar, Kiviks Musteri och Skepparps Vingård. Du kan läsa hela reportaget här och för den som vill ha nya helgtips på drycker, alkoholfritt som vin, kan kolla in veckans #vinköpslista.

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *