Alsaceriesling för mersmak och tips för Mitt Kök-mässan

Denna vecka är ett vitt toppvin med på Vinbankens #vinköplista. Producenten Trimbach är känd för sina knastertorra viner och denna riesling är ett riktigt bra köp. För dem som hellre dricker rött finns också bra förslag att ta del av i samma lista.

Skickar med en länk till vinregion Alsace Nyhetsbrev 2/2014 där man kan läsa om årets skörd och mycket mer.

För den som besöker Stockholm och mässan ”Mitt Kök” har Vinbanken förhandlat fram ett erbjudande om reducerade biljettpriser till Topp-provningar med ett antal producenter, ägare eller vinernas inköpare.

 

Trimbach Riesling 2012 (2639), Trimbach, Alsace Frankrike, 125 kr
Nyanserad doft och smak av gröna äpplen, päron och citron. Vinet är torrt, medelfylligt och friskt av citrus med en lätt honungston och tydlig mineralton. Smaken är klockren, klingande lång och ren. Vinet är mycket välgjort och strukturerat. Perfekt mingelvin eller till pocherade fiskrätter.
Betyg: 5

 

Trevlig Helg!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *