Vitt vin för fiskälskare

Som av en direkt anledning dök veckans vin upp i min databas av anteckningar. Hej – har du glömt mig, tyckte jag att textraden ropade.

Det är ingen brist på goda viner och med en strid ström av bra nyhetslanseringar glömmer man (läs jag) lätt bort många bra, säkra vinval. Så nu kommer bot och bättring. Det är hög tid att berätta om de stabila, goda köpen i bolagets sortiment.

 

Sancerre Les Pierris 2013 (2259), Roger Champault et Fils, Sancerre Frankrike, 134 kr
Utseendet är ljusgult och doften frisk av citrus och gröna bär. Vinet är torrt, medelfylligt och smakar av äpplen, päron, krusbär, citron, lime och mineral. Eftersmaken är frisk, ren och lång.

Alltid bra och säkert vinköp till recept med eleganta fiskrätter, forell, torsk eller hälleflundra med purjo, örter eller liknande skira smaker. Passar även som handen i handsken till getost när i sallad eller rätt för sig. Utmärkt till Fredagskockens fiskgryta, receptet hittar ni på Vinbanken.
Betyg: 4

Veckans #vinköplista på Vinbanken har som vanligt två vinförslag upp till 80 kronor och två viner, vitt och rött, i prisklass upp till 160 kr.

Trevlig helg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *