Slottsvin med stil för alla som gillar rött vin

Journalisterna provade ett hundratal viner i veckan vilka redan har eller kommer byta årgång. Att vädret varierar mellan år vet alla som har semester i juli och detta väder påverkar givetvis druvodlarna lika mycket som andra bönder eller fruktodlare.

Från distriktet Margaux i region Bordeaux, Frankrike kommer Château d’Arsac 2012. Slottet tillhör ett av de äldsta i regionen Medoc och dess historia kan spåras ungefär niohundra år tillbaka i tiden. De drabbades hårt av vinlusen men från 1980-talet och fram har stor kraft lagts ned på omfattande renoveringar.

För mig är detta ett riktigt bra köp. för stil och typicitet, utan att kosta ’för mycket’ vilket vinerna från både Bordeaux och Bourgogne annars lätt kan göra.

Château d’Arsac 2012 (3024), Margaux Frankrike, 229 kr
Doften är aningen sluten – lufta gärna vinet! Smaken fyllig, stram och kärnig av mörk frukt med inslag av läder, tobak, örter och en balanserad dos fat. Bra koncentration, fin längd.
Betyg: 4
Passar till fest och för vänner som ’gillar vin’, smak och god mat. Du kan även spara/lagra vinet några år.

Vill du ha andra vintips och förslag på goda vinköp, surfa in på Vinbanken.se! Idag har vinköplistan fler förslag på bra köp på vin med ny årgång.

Trevlig helg!

Chateau d’Arsac

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *