Vitt och rött vin från beställningssortimentet

20150825_frederic_quermel

Vinmakaren Frédéric Quermel var i Stockholm under veckan och berättade om hur han gör sitt vin.  Att han är noga med urvalet när druvorna plockas, hur han gör (vinifierar) och som han säger att ett vin som Cycliste ska smaka fruktigt. Fruktiga viner görs bäst i ståltank än i ekfat.  

En liten chablis, Petit Chablis 2014 (70423), Domaine EARL George kan förgylla vilken middag som helst – men kanske mest en gratinerad hummer. Vinet smakar härligt av grön-gula äpplen och av smör. En dos mineral står för elegans. Supertrevlig på alla sätt och recensionen är ’riktigt bra vin’, för 138 kr.

Veckans röda vin heter Cycliste Côtes du Rhône Villages 2014 (76065), 89 kr och producenten är Mare Magnum. Här har ni affärsmannen och vinmakaren i samarbete. Affärsidén är att köpa in druvor av god kvalitet för att göra vin som speglar distrikt och druvtypicitet. Man hyr in sig på ’lediga’ vinerier för att göra det egna vinet. För vinvänner innebär det, som i detta fall, ett bra vin till rimligt pris och mycket smak.

Smaken på vinet är mörkfruktig, kryddig och örtig. Rekommenderas! Betyg: 3+

För fler vintips, rekommendationer och förslag surfa in på Vinbanken.se – idag publicerar vi som vanligt #vinköplistan, två vita och två röda viner som förslag på fredag-respektive lördagsvin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *