Vin på REA

Ja, det är sant. Här kommer ett riktigt insidertips på ett vin som prissänkts dramatiskt och som jag av en händelse bara ’ramlade på’.

Dessutom är det ett rött vin på druvor av det mer sällsynta slaget, vilket jag personligen uppskattar mycket.

Coranto Reserva Carignan 2010 (6450), Viña Centenaria, Maule Chile, 49 kr
Druvor: 85% carignan, 15% carmenere
Mustigt, medelfylligt rödvin som smakar av körsbär, mörk frukt, lite lakrits med ett behagligt drag av gummi en hint mogna bär. Kryddig touch, knappt märkbara fatinslag, mjuka tanniner och bra längd.
Betyg: (när vinet lanserades för 99 kr gav jag det 3+ poäng). Nu 4+
Perfekt höstvin!

Från att tidigare ha kostat 99 kr har importören valt att jobba med priset, bara för att sälja ’slut’ på sitt lager. Och vad är haken?

Inga konstigheter, det handlar bara om strategi och ekonomi. Vinet avlistats av Systembolaget, det innebär att vinet inte längre finns fysiskt, i butik. Det som hände vara att när Coranto kom som nyhet, förra året under sommaren, hade vinet sex månader på sig att visa ’god försäljning’. God försäljning enligt kriterier och mall som bolaget lagt. Som alla minns var det en strålande sommar 2014 varpå rosévinsförsäljningen gick i taket, mustiga rödviner som Coranto med många andra fick vänta till senhösten.

Då var det för sent för Coranto, som åkte ut ur butik och talar och skrivs inget om produkten – ja, vem vet (knappt en undertecknad hinner vara 100 uppdaterad) vad som skvalpar runt i det gigantiska beställningssortimentet.

Imorgon kommer jag publicera ännu ett REA-vin-tips på Vinbanken. För alla som vill hitta vin nu, menar vin som finns i butik idag, är rekommendationen att läsa Vinbankens #vinköplista. Passande med ”vin som passar till 4 x pumpa”.

Trevlig allhelgonahelg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *