Fredagsvinet är rött

God fortsättning och nu kör vi igen efter långt helgupphåll. Vin till denna helg är rött, i ’rimlig’ prisklass.

Först ut, om inte en klassiker i alla fall ett vin som funnits på hyllorna i ’evigheter’, vilket inte är förvånande med tanke på dess stabila smak.

Allegro Primitivo 2014 (32412), Nordic Sea Winery, Apulien Italien, 74 kr
Doften är inte speciellt stor men smaken går inte att missa av mörka bär och frukt, en lätt dos viol plus mustig fatvanilj. Fruktsyra  finns vilket gör vinet till ett bra köp om maten är av grytkaraktär, ragu eller långkok. Utmärkt till pasta och lasagne eller varför inte gratängen du lagar av skinkrester.

Betyget är på plussidan för innehåll. Lägg till att vinet är EKO-klassat – bra där! Min enda invändning är över etiketten – har den alltid sett ut så här? Weird, minst sagt men det är å andra sidan, bara en etikett :-)!

Conde de Valdemar Crianza 2011 (12659), Bodegas Valdemar, Rioja Spanien, 79 kr
Hur skön och stabil är inte denna producent som lyckas hålla stilen år ut och in och med alla kvaliteter. Gillar själv deras Reserva eller why not, Gran Reserva 2007 (12601) som är ett ’sjukt’ bra köp för sina 139 kronor.

Crianzan är precis som den ska, lättare och en aning friskare i stilen med riojatrogna smakinfluenser av russin och fikon-noter. Bra köp och härligt januarivin för liten plånbok.

Tips på fler budgetviner: Vinköplistan #2 | Bra och goda budgetviner och för god mat, se Recept för skinkrester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *