Vin till kräftor

Vitt vin till kräftor är ett förstahandsval för många. Välj mellan vinerna i den torra till halvtorra gruppen med generös fruktsmak. Generositeten kan komma av fruktmognad eller av tropiska noter som exempelvis melon, persika eller mango.

Fler ledtrådar hittar du i butik under vinets fakta som presenteras på hyllkanten där även restsockerhalt skrivs ut jämte namn och prisuppgift. Viner som presenteras bland de torra vita viner kan därför, om de har en restsockerhalt från 5 gr restsocker per liter och upp, ge de torra vinerna en förnimmelse av sötma och ”solmogen” rondör.

Sältan i kräftlagen möter fruktens mogna sötma i vinet. Matchen är perfekt och har sedan vinet smak av örter är det som pricken över i. Läs bolagets smakbeskrivningar och våga prova!

Här är två goda viner som passar till kräftor. För fler förslag surfar ni enkelt vidare till vinbanken.se

1. Crudo Organic 2015 (4993), Cantine Colomba Bianca, Sicilien Italien, 79 kr
Vinet är gjort av Siciliens “egna” druvsorter catarratto och zibibbo.
Vinet smakar druvigt fruktigt v melon och gula äpplen. Det finns lätta drag av finstämd citrus, av lime och med en dito, lätt örtig ton. Fin längd, serveras sval för skönaste drick-upplevelse. Passar förbalkongliv precis som till kräftor.

2. Jonty’s Ducks Pekin White 2014 (2950), Paarl, Sydafrika, 109 kr
Här har ni vinet som är gjort av en kompott druvor av chenin blanc men även lite roussanne, muscat de frontignan, viognier och semillon. Smaken är fruktig, vinet charmigt av en mix frukter som melon och persika. Passar den som vill ha lite mer smak.
Trevlig helg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *