Vin till helgen – varför inte välja prosecco

Hej! Vad sägs om att bubbla till det i helgen? Under veckan har jag tittat extra på de mousserande vinerna från Prosecco och hittat några favoriter.

En annan djupdykning gjordes i det röda Bordeauxsortimentet, som finns i butik för tillfället.

Lägger med båda länkarna till de nya texterna:
Bästa Prosecco 2020 – och vad är prosecco?
Röd Bordeaux – bästa köpen bland vinerna i butik

En annan användbar lista kan vara favoritköpen jag plockat från det stora (nåja, 60 viner stora) utbudet bland nya, fasta viner som lanserades 2 mars. Dom vinerna ska finnas i butik länge så det var varken någon med att recensera. Två av de riktigt roliga köpen är dels ett rött boxvin på halv-låda, det vill säga 1,5 liter, Alijares Tinto 2018 (2577), 140 kr från Finca Los Alijares i VdIT Castilla Spanien. Smaken är medelfyllig av mörk frukt med tydlig smak av mörka bär, hallon och blåbär, lägg till en touch av lakrits. Toppval i box!

Den andra är ett nebbiolovin (rött vin) men inte från någon av de berömda ursprungen Barolo eller Barbaresco. Kommunen heter Gattinara (ligger i nordöstra Piemonte) och vinet tillverkas av Travaglini Giancarlo S.A.
Gattinara Travaglini Giancarlo 2016 (2372), 199 kr. Toppval, personlig, något stram med tydlig körsbärston, isnlag av örter, kryddor och fat. Kalasbra till en fin köttbit – älg kanske.

Här är hela listan på vilka viner jag plockat ut bland nyhetssläppet 2 mars.

Ta hand om er, trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *