Vintips till helgen och mer

Att boka hem vin ur BS, det vill säga Systembolagets beställningssortiment, har nog aldrig varit enklare. Eller billigare.

Det är utan tvekan en fantastik tjänst och stor möjlighet att bara kunna klicka hem vin till en butik man väljer att hämta upp leveransen i. Mindre importörer kan ha som krav att man bokar en låda om sex flaskor men oftast är det helt okej att beställe en enda flaska.

Hur länge den här möjligheten finns, som gratis-tjänst, återstår att se. Många håller nog med mig om att det är på gränsen till absurt att skicka så lite som en burk öl eller en halvflaska vin från ett centrallager över halva landet. Gratis.

Om det är vad som krävs för att upprätthålla monopolet är det en ganska usel lösning, speciellt med tanke på den energiförbrukning som krävs för att flytta en vara från en punkt till annan. Är monopolets varande viktigare än miljöfrågan?

I dagens Vinköplista vecka 19 finns två riktigt goda vintips ur BS. Ett annat vin som är värt att reka är Org de Rac Chardonnay, (2930), 99 kr ej listat i alla butiker men också möjligt att beställa. Supertrevlig, lätt rostad och skönt gulfruktigt vitt som passar jättebra till en syrliga vårgryta med fläskkött.

Vin i alla butiker
För alla som vill bubbla i helgen och som vill hålla det enkelt – faller valet på prosecco. Kolla gärna in Castelforte Prosecco (7720), 54 kr i liten butelj. Finns även i helflaska. Här har jag fixat karamelliserade mandlar som tilltugg. Annars passar spröda chips lika bra. om ni bara dricker lite av den stora flaskan ska man försluta direkt och ställa i kylskåpet. Bubblorna håller då utmärkt stilen i ytterligare en eller två dagar.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *