Vin och öl

Den här sidan heter förvisso Folkvinsbloggen varför tips om öl kanske inte är helt rätt. Men ändå – kan inte låta bli. Därför kommer här lite gott och blandat, något nytt eller gammalt som ni glömt av ett tag och kanske hittar ni något som lockar.

Det är fortfarande problematiskt att få tag på Systembolagets tillfälliga lanseringar, som inte går att beställa till andra butiker. Men det fina med det problemet är att många goda viner fortfarande finns kvar att köpa. Att beställa vin ur BS (bestälningssortimentet) fungerar precis som tidigare utmärkt.

Därför borde alla hemestrande vinälskare planera rutten efter var bolagen med de goda vinerna ligger. Bra idé tycker jag samtidigt som jag är pinsamt medveten om att man skrattar mest över egna skämt. Skål!

Vitt vin
1. Siefersheim Riesling Porphyr 2019 (96035), Tyskland, 189 kr
Strålande rieslingvin, torrt natürlich, och med den där extra skärpan och drivet som gör vinälskaren lycklig. Ekocertad därtill är extra plus. När dricker man denna – den fina middagen med foliebakad fisk, mycket örter och vitvinssås. Vinet kan även sparas 2-3 år.

2. Codice 2018 (92986), Italien, 179 kr
Torr, medelfyllig, elegant, frisk, örtig stram och lite skalkärv och mineral. Lång eftersmak. Läckert toppval av vermentinodruvan!

3. Rizzardi Ferra Soave Classico 2016 (73417), Italien, 149 kr. Beställningssortimentet.
Här är druvan garganega, inte heller den speciellt vanligt förekommande.
Smaken är torr, medelfylllig, fruktig, lätt nötig av örter med fin längd och en lätt fetma.
Lagrad 6 mån franska barrique. Härligt bra vin med tydlig smak och personlighet. Skaldjur, yes  please gärna!

Rött vin
Vad sägs om en ny topplista över bra rödvinsval till fläskfilé?

Öl
Kollegan och ölskribenten från Göteborg ger i alla fall mig ny energi occh lust att upptäcka (för mig), nya öl-smak-stilar.

Som här, i tips och recension av veteöl topplista och recension bästa veteöl i butik . Själv har jag provat nya ölet Deep från Oppigårds, bryggd som en belgisk blonde – listad i BS och recensionen hittar ni här.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *