Tillfälligt sortiment är nyhetsvinernas extra spännande släpp

Tisdagar har blivit den dag när Systembolaget släpper många dryckesnyheter. Släppen kallas för TS, det vill säga tillfälligt sortiment vilka är vinerna som kommer i mindre volymer, av unika årgångar och från mindre prodcuenter.

Ytterligare en annan lansering kallas för webb och det släppet sker på torsdagar. Dessa drycker är än mer unika, kanske lanseras så få som 12 flaskor, ibland färre än så.

För alla som inte är helt och hållet sålda på vin passerar dessa tillfällen förmodligen obemärkt. Det kan dock vara spännande att bevaka nyhetssläppen, som det i morgon, den 20 okt., där det finns härliga röda Rhôneviner till inte alltför blodiga prisnivåer, vita rieslingviner, to die for (givet att man nördat ner sig som undertecknad) och en hel del annat kul.

Det är bra att ha koll på nyheterna, oavsett om man köper eller bara fantasisurfar runt i smakvärlden. Nästa tillfälle kan vara då man slår till och provar ett extra bra vin, vem vet.

Nya viner recenserade och uppställda i en överskådlig tabell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *